Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Ovaj bakin recept sa crnom rotkvom leči kašalj i grlobolju

Ovaj bakin recept sa crnom rotkvom leči kašalj i grlobolju

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
31588
Crna rotkva

Tokom zimskih meseci, kada nam je imunitet slabiji, a sa svih strana nas napadaju virusi, kašalj, bolovi u grlu, zapušen nos i visoka temperatura nam budu stalni pratioci. Postoji mnogo načina da se izborimo sa ovim neprijatnim simptomima, al ponekada poznati lekovi ne pomognu.

Tada nam u pomoć pristiže jedan veoma stari lek, uz kojeg ćemo brzo zaboraviti za sve ove neprijatne simptome. Reč je o soku od crne rotkve, koji čini čuda kada su u pitanju problemi disajnih puteva.

Crna rotkva ima jako antibakterijsko dejstvo, a pored toga jača oslabljeni imuni sistem. Njenu lekovitost su koristile još naše bake, koje su koristile sok do crne rotkve za uporan kašalj, anginu i bronhitis.

Evo i kako da sami napravite ovaj čudesan sok od crne rotkve:

Prvo, što treba uraditi, jeste da nabavite crnu rotkvu. Dobro je operite, pa isecite deo u kojem se nalazi drška.

Takođe i sa druge strane isecite mali deo, tako da rotkva može stajati uspravno. Nakon toga napravite rupu, izdubite unutrašnjost, ali vodite računa da se ne raspadne. Napunite rupu kvalitetnm medom (nemojte ga prelivati) i vratite poklopac koji ste isekli.

Ostavite rotkvu tako nekoliko sati, dok se ne stvori sok u rupi. On je prijatnog ukusa i veoma je lekovit. Uzimajte od njega po 1 kašiku na sat vremena, a ako bude potrebe, dodajte još meda. Veoma brzo ćete osetiti olakšanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji