Svinjska rebarca možem spremiti na roštilju, možemo ih ispeći u tepsiji u rerni, na grilu i na tiganju. Za rebarca možemo koristiti najrazličitije marinade i soseve. Sa njima su ona sočnija, ukusnija i pikantnija.
Za marinadu možete koristiti med, soja sos, senf, kari, Vorčerster sos, crno vino, maslinovo ulje, sirće, ljute paprike, crni i beli luk, paradajz pire ili sos od paradajza. Što se tiče začina, možete koristiti so, biber, lovorov list, origano, bosiljak, kumin, alevu papriku, majčinu dušicu i druge začine po vašoj želji.
Marinada za svinjska rebarca na roštilju se može napraviti od meda i soja sosa. Začini neka budu po vašem izboru i ukusu. Rebra budu veoma ukusna, sa hrskavom koricom. Što ih duže držite u marinadi, to će im ukus biti jači.
Marinada za svinjska rebra u rerni se može napraviti od meda i sosa od paradajza. Trebalo bi da odstoje u marinadi najmanje 2 sata u frižideru, pa zatim mogu da se peku.
Druga marinada za rebarca iz rerne se pravi tako što pomešate crno vino, sirće, maslinovo ulje, soja sos, Vorčester sos, med i začine po želji. Kada se iseku, rebarca se potapaju u marinadu i onda se ostavljaju u frižider na 2-3 sata.
Evo još jedne ideje za marinadu: pomešajte med, soja sos i paradajz pire. Odličnu marinadu za rebarca na roštilju možete napraviti i od piva, lovorovog lista, karija, soja sosa, meda i začina.
Marinadu za svinjska rebra na roštilju možete pripremiti od sledećih sastojaka: soja sosa, šećera i belog luka. Začini, koji idu uz ovu marinadu su: ljuta aleva paprika, biber, kumin i so. Druga marinada za rebarca na roštilju je: pomešajte senf, jabukovo sirće, beli luk, ljute paprike, šećer i majčinu dušicu. So i biber dodajte po želji.
Jedan predlog za ljuta i pikantna svinjska rebra jeste i da im napravite marinadu od čili sosa, ljute paprike, belog i crnog luka.
Još jedan nesvakidašnji predlog za sos za svinjska rebarca: sušene kajsije, paradajz pire, senf, med, bujon od mesa, maslac i arpadžik. Začini su: ruzmarin, biber, aleva paprika i so po želji.
Komentari