Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako

Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4723
Marinirana rebarca

Svinjska rebarca možem spremiti na roštilju, možemo ih ispeći u tepsiji u rerni, na grilu i na tiganju. Za rebarca možemo koristiti najrazličitije marinade i soseve. Sa njima su ona sočnija, ukusnija i pikantnija.

Za marinadu možete koristiti med, soja sos, senf, kari, Vorčerster sos, crno vino, maslinovo ulje, sirće, ljute paprike, crni i beli luk, paradajz pire ili sos od paradajza. Što se tiče začina, možete koristiti so, biber, lovorov list, origano, bosiljak, kumin, alevu papriku, majčinu dušicu i druge začine po vašoj želji.

Marinada za svinjska rebarca na roštilju se može napraviti od meda i soja sosa. Začini neka budu po vašem izboru i ukusu. Rebra budu veoma ukusna, sa hrskavom koricom. Što ih duže držite u marinadi, to će im ukus biti jači.

Svinjska rebarca

Marinada za svinjska rebra u rerni se može napraviti od meda i sosa od paradajza. Trebalo bi da odstoje u marinadi najmanje 2 sata u frižideru, pa zatim mogu da se peku.

Druga marinada za rebarca iz rerne se pravi tako što pomešate crno vino, sirće, maslinovo ulje, soja sos, Vorčester sos, med i začine po želji. Kada se iseku, rebarca se potapaju u marinadu i onda se ostavljaju u frižider na 2-3 sata.

Svinjska rebra sa pivom

Evo još jedne ideje za marinadu: pomešajte med, soja sos i paradajz pire. Odličnu marinadu za rebarca na roštilju možete napraviti i od piva, lovorovog lista, karija, soja sosa, meda i začina.

Marinadu za svinjska rebra na roštilju možete pripremiti od sledećih sastojaka: soja sosa, šećera i belog luka. Začini, koji idu uz ovu marinadu su: ljuta aleva paprika, biber, kumin i so. Druga marinada za rebarca na roštilju je: pomešajte senf, jabukovo sirće, beli luk, ljute paprike, šećer i majčinu dušicu. So i biber dodajte po želji.

Marinade za rebra

Jedan predlog za ljuta i pikantna svinjska rebra jeste i da im napravite marinadu od čili sosa, ljute paprike, belog i crnog luka.

Još jedan nesvakidašnji predlog za sos za svinjska rebarca: sušene kajsije, paradajz pire, senf, med, bujon od mesa, maslac i arpadžik. Začini su: ruzmarin, biber, aleva paprika i so po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni