Torte možda nisu najzdravija hrana, ali niko ne može da negira da su jedno veliko kulinarsko zadovoljstvo. Najlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom.
Po želji možemo da napravimo i sirup kojim prelivamo koru ili jednostavno da koristimo ređi krem koji će da se upije u nju i na taj način da bude prelivena. Sve zavisi kada želimo da konzumiramo već gotovu tortu. Ako ne želimo da je prelivamo, onda treba da predvidimo nekoliko sati, tokom kojih će da odstoji u frižideru da bi mogla dobro da upije krem.
Evo nekoliko brzih recepata za ukusne kremove kojima ćemo ukrasiti našu tortu:
Krem za tortu sa maslacem
Sastojci:
250 g maslaca,
250 g šećera,
100 ml svežeg mleka,
2 kašike kakaoa
Sastojci se pomešaju i stave da provre na umerenoj vatri oko 15 minuta uz neprekidno mešanje. Nakon što se sklone s ringle, mešanje se nastavlja dok se smesa ne ohladi, da se ne bi formirale grudvice. Taj krem se raspodeli između odvojenih kora.
Krem od pavlake za tortu
Sastojci:
700 g pavlake,
240 g šećera,
3 kašike kakaoa
Sipajte gotovu pavlaku u odgovarajuću posudu i umutite mikserom dok postepeno dodajete šećer, a nakon što ponestane - kakao. Nastavite da mutite krem dok ne dobije odgovarajuću gustinu.
Lak recept za brzu čokoladnu glazuru
Ovaj recepte je čudesno rešenje, posebno ako ne raspolažete s mnogo vremena. Neophodni su vam sledeći sastojci:
1 i 1/2 šolja šećera u prahu
1/4 šolje kaka0a
25 g maslaca
Najpre možete da prosejete kakao kroz sito da odstranite grudvice. Dodajte šećer u prahu, maslac, jednu kašiku tople vode i umutite mikserom. Treba da se dobije glatka i sjajna smesa. Prelijte s njom tortu i ohladite u frižideru.