Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli.
Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić, som, kostur, bakalar. Ova vrsta mlevenog mesa se pravi samo od sveže ribe, brzo se obrađuje, a zatim se zamrzava.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu.
Rok čuvanja od zamrznutog mlevenog mesa, napravljenog od visokokvalitetnog atlanskog bakalara jeste najmanje 6 meseci na temperaturi od -30 ° C ili 3 meseca na -20 ° C.
Da biste obogatili mleveno meso od ribe masnoćom, možete dodati komadić maslaca ili malo slanine, koja će učiniti meso posebno ukusnim.
Umesto da dodajete mlevenom mesu potopljen i potom oceđen hleb, možete dodati rendani krompir i griz, koji će dati gustinu. Svakako, najvažniji zadatak kod pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da ono bude što gušće.
Odgovarajući začini za mleveno meso od ribe su: vegeta, čubar, đumbir, biber, a može i malo korijandera.
Nikako ne stavljajte beli luk. Pr eobrade ohladite file i blender, kako biste dobilihomogenu smesu.
Komentari