Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da napravite mleveno meso od ribe?

Kako da napravite mleveno meso od ribe?

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432763

Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli.

Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić, som, kostur, bakalar. Ova vrsta mlevenog mesa se pravi samo od sveže ribe, brzo se obrađuje, a zatim se zamrzava.

Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu.

Rok čuvanja od zamrznutog mlevenog mesa, napravljenog od visokokvalitetnog atlanskog bakalara jeste najmanje 6 meseci na temperaturi od -30 ° C ili 3 meseca na -20 ° C.

Da biste obogatili mleveno meso od ribe masnoćom, možete dodati komadić maslaca ili malo slanine, koja će učiniti meso posebno ukusnim.

Umesto da dodajete mlevenom mesu potopljen i potom oceđen hleb, možete dodati rendani krompir i griz, koji će dati gustinu. Svakako, najvažniji zadatak kod pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da ono bude što gušće.

Odgovarajući začini za mleveno meso od ribe su: vegeta, čubar, đumbir, biber, a može i malo korijandera.

Nikako ne stavljajte beli luk. Pr eobrade ohladite file i blender, kako biste dobilihomogenu smesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji