bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čaj od ivanjskog cveća čisti organe

Čaj od ivanjskog cveća čisti organe

Ivanjsko cveće

Detiksijacija organizma predstavlja čišćenje toksina koji su nagomilani u organizmu. Na taj način ćete poboljšati i osnovne fukncije organizma.

Osnovni znači gomilanja toksina u telu su česte prehlade, umor, nedostatak koncentracije, stomačni problemi, hormonalni disbalans, lomljivi nokti, problemi sa kožom itd.

Možete da pročistite jetru sa čajem od čička - koren biljke se koristi ukoliko postoje paraziti, hroničan umor, bakterijske infekcije itd. Prema nekim naučnim istraživanjima, za pročišavanje organizma možete koristiti korijander.

Za pročišćavanje organizma su još korisni začini: đumbir, kardamon, kurkuma, cimet. Preporučuje se konzumiranje hrane koja je bogata vitaminom C i selenom i ako je moguće da budu čisti od hormona i pesticira.

Koriste se i biljke kao što su maslačak, gujina trava, ivanjsko cveće itd.

Ivanjsko cveće je biljka koaj ima pročišćujući efekat. Redovno konzumiranje čaja od ivanjskog cveća čisti jetru i bubrege, žlezdu pankreasa, slezinu.

Čaj

Prema travarima, ivanjasko cveće u kombinaciju sa žutom mrtvom koprivom i zlaticom (od svih biljaka jednaka količina) možete pomoći kod oboljenja bubrega. Preporučuje se da se napitak konzumira 3-4 puta, ukoliko je situacija ozbiljna.

Biljka ima odličan efekat i na stanje kože, dovoljno je da pripremite napitak i da operete lice sa njom. Žuborite topao čaj od boljke i možete se rešiti problema sa štitnom žlezdom.

Potrebno je samo da poparite biljku i da sačekate da se smesa malo ohladi. Lepo je da ovu procedudu ponovite nekoliko puta na dan.

Žuborenje ove biljke ustvari ima još jedan efekat - pomoći će vam kod upale glasnih žica. Slično stanje se događa nakon virusne bolesti. Čaj od ivanjske trave se pravi sa 1 kašičicom biljke, prelivene sa 250 ml vrele vode. Nakon 5 minuta procedite smesu i popijte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji