Grelin
Hormoni

Grelin

Lepitin i grelin su hormoni, koji igraju važnu ulogu u regulisanju unosa hrane. Naučnici smatraju da će otkriti kako se zaustavlja proizvodnja grelina, kako bi se ljudi koji drže dijetu spasli neprestanog razmišljanja o stalnom grickanju hrane.

1

Hormoni

Hormoni sa informacijom o njima. Najpoznatiji hormoni u kratkom uputstvu. Hormoni u organizmu.
Hormoni - AndrogenHormoni

Androgen

26.12.2017

Androgen je hormon, kojeg proizvodi nadbubrežna žlezda i stimuliše rad muškog polnog organa. Osim dobro poznatog testosterona, ima još nekoliko vrsta androgena. Androgeni kontrolišu i stimulišu obeležja muškosti.

Hormoni - NorepinefrinHormoni

Norepinefrin

12.12.2017

Norepinefrin je važan hormon, koji se zajedno sa adrenalinom proizvodi u nadbubrežnim žlezdama. Norepinefrin deluje na stanje budnosti. Norepinefrin povećava periferni otpor krvnih sudova.

Hormoni - ProlaktinHormoni

Prolaktin

11.12.2017

Prolaktin je hormon koji proizvodi i luči adenohipofiza. Prolaktin se drugačije naziva i hormon laktacije. Nivoi prolaktina i lečenje visokih nivoa prolaktina.

Hormoni - SomatotropinHormoni

Somatotropin

11.12.2017

Somatotropin je hormon rasta, koji je glavni akter i regulator rasta organizma i metabolizma. Nedfostatak ili višak somatotropina vode do bolesnih stanja. Somatotropin se može unositi kao dodatak ishrani.

Hormoni - KortizolHormoni

Kortizol

07.09.2017

Kortizol je hormon, koji nastaje od holesterola i primada grupi glukokortikoidima. Kada je nivo kortizola normalan, donosti korist organizmu.

Hormoni - LeptinHormoni

Leptin

11.08.2017

Leptin je peptidni hormon koji ima veoma važnu ulogu u regulisanju proizvodnje i trošenja energije u organizmu čoveka. On utiče na apetit i metabolizam. Korist od leptina.

Hormoni - MelatoninHormoni

Melatonin

07.08.2017

Melatonin je osnovni regulator u organizmu. Melatonin je životno važan za održavanje sistema budnost - san. Melatonin reguliše poremećaje bioritma.

Hormoni - OksitocinHormoni

Oksitocin

31.07.2017

Oksitocin predstavlja hormon koji se luči u specifičnom delu hipotalamusa. Oksitocin se sintetiše kod oba pola, ali je mnogo važniji za žene. Oksitocin stimuliše porođaj.

Hormoni - TestosteronHormoni

Testosteron

31.07.2017

Testosteron je steroidni hormon, koji pripada grupi polnih hormona. Testosteron je glavni muški hormon. Testosteron je važan za opšte zdravstveno i fizičko stanje organizma.

Hormoni - EndorfiniHormoni

Endorfini

25.07.2017

Endorfini su neurotransmiteri, koji se proizvode u mozgu. Endorfini smanjuju bol i stimulišu sreću. Endorfini doprinose opštem zdravstvenom stanju čoveka.

Hormoni - AdrenalinHormoni

Adrenalin

21.07.2017

Adrenalin je vrlo važan hormon i neurotransmiter, koji se proizvodi u ćelijama nadbubrežne srži. Adrenasli se sintetiše od aminokiselina tirozin i fenilalanin.

Популярни от Категорията