Cikorija čisti jetru

Cikorija

Nagomilavanje toksina u organizmu može biti uzrok pojave bilo koje bolesti. Telo poseduje prirodan mehanizam za čišćenje toksina, ali sredina u kojoj živimo i način života koji vodimo, opterećuju organizam neobično velikim količinama toksina. Na žalost, on ne uspeva samostalno da se s njima izbori.

Toksini ulaze sa hranom koju konzumiramo, sa vazduhom koji dišemo i dr. Možemo da preduzmemo mere, koristeći se efektima koje imaju neke lekovite biljke na organizam.

Odvarak od mlečnog čkalja, na primer se uspešno pori sa naduvenom stomakom i nakupljenim toksinima u jetri. Supenu kašiku lekovite biljke prelijte 1 šoljom ključale vode.

Ostavi se da se napari oko dvadeset minuta i popijte - najbolje tri puta dnevno pre obroka. Veliki broj istraživanja dokazuje da mlečni čkalj poboljšava funkcionisanje jetre i oporavlja oštećenu jetru.

Limun takođe može da se koristi za detoksikaciju organizma. Ova metoda je možda najlakša i najpoznatija - potrebni su vam samo voda i limun. U 1 šolju ucedite svež sok ovog kiselog voća, poželjno je da se ova procedura vrši svako jutro na prazan stomak.

Sa ovin kiselim voćem postoji još jedan recept - ¾ šolje vode, limun, 1 supena kašika maslinovog ulja. Sve se to umuti blenderom i posle se u delovim procedi.

Med i limun

Jetra se može očistiti i pomoću lekovite biljke cikorije. Da biste napravili recept, potrebno vam je koren, listovi i stablo lekovite biljke.

Stavite 2 supene kašike cikorije u 500 ml ključale vode. Ostavite smesu da provri četvrtinu sata na tihoj vatri. Kada je odvarak gotov, u njega dodajte 2 supene kašike pčelinjeg meda. Promešajte i stavite 1 kašičicu jabukovog sirćeta. Odvarak treba da se pije dok je topao.

Cikorija je korišćena za čišćenje jetre i želudačnog mehura još u Drevnom Egiptu. Ljudi su tada verovali da biljka može da prečisti krv i da potpuno očisti toksine nagomilane u jetri.

Biljka može da se koristi i u kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama. Stavite jednake količine cikorije, korena maslačka i korpive. Nakon toga promešajte lekovite biljke i sipajte 2 supene kašike od njih u 500 ml ključale vode.

Ostavite smesu pet minuta da vri i posle skinite sa vatre, ali ostavite je poklopljenu dvadeset minuta. Nakon toga rasporedite na tri jednaka dela i popijte po jedan deo pre obroka.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji