Glazura od karamela - tehnike, saveti i primena

Glazura od karamela - tehnike, saveti i primena

Glazura od karamela ili glazura ogledalo glazura od karamela i čokolade se koristi za pokrivanje torti od karamela i kolača od karamela.

Evo i dva recepta za njeno pripremanje, a vi odaberite onaj koji vam se više sviđa.

Glazura od karamela je veoma jednostavna tehnologija za pripremu, a za njenu pripremu su vam potrebne sledeće namirnice:

Namirnice za glazuru od karamela:

1/2 kašike šećera

30 g maslaca

3 kašike slatke pavlake, najbolje sa preko 30% mlečne masnoće

1 kašika šećera u prahu

1/4 vanile

Ovaj spisak namirnica je dovoljan da dobijete originalnu glazuru od karamela.

Počnite pripremu tako što ćete izmeriti tačne količine namirnica. Možete da koristite i smeđi šećer od trske i obični beli šećer. Istopite maslac u šerpi i dodajte pavlaku, dobro promešajte da smesa bude homogena.

Zatim sipajte tanak sloj šećera u gotovu smesu. Istopite šećer na slaboj vatri i ne zaboravite da mešate stalno. Površina karamela će početi da dobija kremastu strukturu.

Nakon 2-3 minuta kuvanja glazure, skinite smesu sa vatre i dodajte 1/2 kašike šećera u prahu. Ostavite smesu da se lagano prohladi i dodajte vanilu u prahu.

To je sve. Karamel je gotov.

Karamel glazura
Fotografija: Йозлям Кадирова

Optimalna temperatura za nanošenje na kolač je oko 27-30 stepeni.

Neki kuvari i poslastičari dodaju želatin u slatku smesu, ali to pravi kulinari sa iskustvom nikada ne rade.

Eksperimentišite sa drugim mlečnim proizvodima, sa začinima - raznovrsnost pripreme je tolika da ćete sigurno pronaći metod, koji je vama najzgodniji i najukusniji.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji