Potrebna vam je brza i jednostavna ideja za dekorisanje božićnih medenjaka? Probajte ovih 9 tehnika za dekorisanje kako biste napravili sjajne božićne medenjake, koji će za tili čas okupiti celu porodicu za stolom.
Šećerna glazura
Medenjake namažite šarenom šećernom glazurom i ostavite ih da se stegnu. Zatim svaki ukrasite različitim božićnim dizajnom pomoću šprica i prethodno pripremljene ledene glazure.

Poslastičarsko mastilo
Prvo pokrijte božićne medenjake ravnomernim slojem ledene glazure i ostavite ih da se stegnu. Zatim nacrtajte svoj omiljeni dizajn ili motiv pomoću poslastičarskog mastila.
Šareni šećer
Napravite gladak krem od maslaca. Pomoću šprica napravite željeni dizajn za medenjake. Odmah ih pospite šarenim šećerom. Pažljivo uklonite suvišnu količinu šećera i ostavite ih da se stegnu.

Šabloni za dekoraciju
Razmažite krem od maslaca po medenjacima. Stavite šablon za dekoraciju po vašem izboru na njih i pospite šarenim šećerom. Pažljivo ukonite šablon.
Poslastičarski sprej
Ako želite da vaši medenjaci budu šareni i da postignete ombre efekat, probajte sa poslastičarskim sprejem. Medenjake pokrijte jednim slojem ledene glazure i ostavite ih da se stegnu. Zatim ih naprskajte šarenim slojem, tako što možete da postignete ombre efekat ili da pomešate nekoliko različitih boja.
Efekat mermera
Medenjake namažite šećernom glazurom i ostavite ih da se stegnu. Napravite različite boje poslastičarske boje u nekoliko gomilica. Uzmite voštani papir (otprilike 30 cm) i izgnječite je u loptu. Sasvim blago namočite papir u poslastičarsku boju i razmažite po medenjacima. Ponavljajte dok ne postignete željeni rezultat. Na kraju ostavite dekorisane božićne medenjake da se u potpunosti stegnu.

Čokoladna glazura
Poređajte medenjake na voštani papir. Pripremite čokoladnu glazuru i pomoću kašike ravnomerno zalijte svaki medenjak. Ostavite ih da se skroz stegnu.
Sekači za medenjake
Koristite različite božićne sekače kako biste isekli medenjake. Zatim ih ispecite i ostavite ih da se ohlade. Da biste ih ukrasili biće vam potreban špric sa ledenom glazurom, čokoladne mrvice i šarene bombone.
Čokolada
Pripremite glatku čokoladnu glazuru. Umočite medenjake dopola u glazuru. Poređajte ih na rešetku i ostavite ih da se skroz stegnu.
Takođe, saznajte kako da napravite glazuru od limuna, savršenu ogladalo glazuru ili klasičnu glazuru od belanaca. Takođe pročitajte i ove savete za dekorisanje kolača i torti.
Komentari