Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako napraviti domaću ljutenicu - vodič za početnikeEvo kako da napravite domaću ljutenicu:
Priprema sastojaka za domaću ljutenicu
Da biste napravili domaću ljutenicu biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 5 kg crvene paprike;
- 3 kg paradajza;
- 1 kg patlidžana...
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeAli kako se dešava to da objedinjujući ulje sa tečnošću (sirće, limunov sok, voda) i jaje dobijamo mekanu supstancu, krem, koji mažemo na kriške?
Krivac za to čudo je jaje, tačnije žumance....
Testo za štrudluUkoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Palačinke za početnikeObično svi pravimo palačinke odokativno, ali evo recepta za početnike, ali i one koji ne prepuštaju ništa slučaju. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!
Sastojci se umute mikserom....
Medenjaci za početnikeOstavljamo da se glazura stegne i jedemo medenjake za početnike sa čajem ili kafom. Čim ja mogu, znači da možete i vi da ih pripremite.
Srećno, vredi!...
Musaka za početnikeStavite ih u posudu za pečenje, zagrejte rernu i izdinstajte povrće dok ne omekša.
Dodajte krompir, unapred oljušten, opran i isečen na male kocke.
Izdinstajte i njih, dok ne promene boju....
Piroške za početnikeServiramo za doručak sa čajem ili kafom.
Ukusne piroške za početnike - probajte!...
Penjurlija za početnikeKad izvadimo penjurliju za početnike iz rerne, naprskamo je vodo i uvijamo krpom.
Serviramo za doručak sa ajranom ili kiselim mlekom....
Pogača za početnikeU 100 ml toplog mleka stavljamo izmrvljen kvasac sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. U prosejano brašno se dodaju ostali sastojci (bez maslaca) i zamesi se meko testo. Ostavljamo na toplom da nadođe.
Testo podelimo...
Kuvana teletina za početnikeNapomene: Recept za kuvanu teletinu za početnike pripremila sam na osnovu klipa sa kanala „Kuvanje za početnike“, držeći se klasične verzije serviranja junetine sa krupno seckanim povrćem i dodatkom paradajza....
Zalepljeni keksići za početnikePoređajte kolače u pleh, obložen papirom za pečenje, na razmaku jedan od drugog. Dobićete 3 pleha standardna za svaku rernu. Pecite svaku dozu po 10-12 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju.
5....
Pamuk pogača za početnikeStavite pamuk pogaču za početnike u hladnu rernu i uključite je na 180 stepeni.
Pecite dok pogača ne bude gotova....