Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako oljuštiti nar?Kako oljuštiti nar?
26. nov.
Nožem se pravi nekoliko plitkih vertikalnih rezova u kori, slično kao kod ljuštenja pomorandže. Nar se potopi u posudu. Kora se lomi rukama kroz proreze, ispod nivoa vode....
Kako lako oljuštiti škampe?Kako lako oljuštiti škampe?
19. okt.
Oljuštite ljusku. Oklop skinite sa obe strane reza i odbacite. Uklonite rep kao u prvom metodu. Isecite škampe duž leđa nožem. Pažljivo prođite nožem duž zadnje strane škampa....
Kako lako oljuštiti jaja?Kako lako oljuštiti jaja?
01. april
Posle toga ih oljuštite bez bilo kakvog problema. Jaja koja nisu toliko sveža i koja su stajala nekoliko dana u frižideru se mnogo lakše ljušte....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku. U nedostatku vremena, svima smeta što je za preradu jabuka potrebno mnogo da se ona oljušti i odvoji srce....
Kako da lako oljuštite dunju?Kako da lako oljuštite dunju?
15. okt.
Tako ćete lakše oljuštiti koru sa svakog komada posebno. Oštrite noževe Možda vam ovaj savet zvuči kao šala, ali da biste lakše oljuštili tvrdu koru dunje biće vam potreban zaista oštar nož....
Kako da lako oljuštite tikvice?Kako da lako oljuštite tikvice?
18. april
Evo kako možete da oljuštite tikvice lako i efikasno: Obično stepen težine ljuštenja zavisi od zrelosti tikvica. Ako su mlade, treba da imate nož, dasku za sečenje i ljuštilicu za povrće....
Kako da lako oljuštimo jabuke?Kako da lako oljuštimo jabuke?
29. sep.
U većini recepata potrebno je oljuštiti jabuku i očistiti je, jer je njena kora čvrsta i nepoželjna je da ostane prilikom obrade, pa je većina ljudi radije uklanja....
Kako da lako oljuštimo cveklu?Kako da lako oljuštimo cveklu?
21. sep.
Kada je potrebno da oljuštite samo nekoliko komada cvekle, prvo je neophodno da ih odaberete na osnovu oblika, voje i veličine. Uzmite samo zdrave plodove....
Kolač od pomorandže u multikukeruKolač od pomorandže u multikukeru
30. nov.
Dodajemo kiselo mleko, sodu i sok od pomorandže. Izmešamo. Dodajemo masnoću i izrendanu koru pomorandže (količina je po želji). Dodajemo brašno i lepo izmešamo špatulom....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kako da brzo oljuštimo krompir? Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Odvojte dovoljno vremena da ih osušite, pre nego što ih oljuštite - ako ćete ih sirove guliti. To će garantovati da oni neće biti toliko klizavi dok ih budete držali....
Kako da lako oljuštimo pečene paprike?Kako da lako oljuštimo pečene paprike?
28. januar
Pečene paprike se ljušte lakše, ako ih odmah nakon pečenja stavite u najlon kesu. Kesa treba da bude potpuno zatvorena. Pečene paprike ostavite u kesi oko 10 minuta i nakon toga ih ljuštite. Paprike se unutar kese dodatno...
Kako da lako oljuštimo kuvana jajaKako da lako oljuštimo kuvana jaja
25. maj
Ako želite da znate kako da lako oljuštite svoje jaje - brzo i bez ostataka ljuske i da ga održite celim, čitajte dalje. Evo kako lako oljuštiti kuvano jaje - Prvo što treba da uradite je, naravno, da skuvate jaje....
Kako da lako oljuštimo crni luk?Kako da lako oljuštimo crni luk?
03. okt.
Stoga je gotovo nemoguće oljuštiti luk bez suza....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Kažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
Klasičan sok od pomorandže u blenderuKlasičan sok od pomorandže u blenderu
05. jul
Oljuštite pomorandže i limun tako da nema belih delova od kore po njima. Isecite ih na četvrtine i odstranite semenke ako ih ima....
Slatko od pomorandži u mini pekariSlatko od pomorandži u mini pekari
06. mart
Ljuštilicom za povrće oljuštite koru limuna i pomorandži. Kore nasecite na tanke trakice. Cediljkom za voće iscedite sok iz voća i sipajte ga u posudu mini pekare. Dodajte i kore, šećer, kurkumu i cimet....
Sirup od pomorandže i limunaSirup od pomorandže i limuna
08. maj
Pomorandže i limune dobro operemo. Isečemo ih na komade, pa sameljemo mlinom za meso ili u blenderu. U dobijenu smesu dodajte dva kilograma šećera, jedan litar vode i pedeset grama limunovog soka....
Smuti od pomorandže i jabukeSmuti od pomorandže i jabuke
09. jun
Za ovaj voćni smuti oljuštite pomorandže savršeno nožem, tako da nema belih delova po njima. Uverite se da kožice između parčića citrusa nisu mnogo tvrde (to zavisi od sorte), a proverite i da nema semenki....
Sok od pomorandže i šargarepeSok od pomorandže i šargarepe
23. dec.
Iseći šargarepu na kolutove i oljustiti pomorandžu i preseći je na 4 dela. U šerpu staviti šargarepu, pomorandžu, šećer i vodu. Kuvati 10-tak min....
Slatko od pomorandži i mandarinaSlatko od pomorandži i mandarina
01. maj
Pomorandže i mandarine oljuštite i odvojite komadiće. Očistite beli deo i stavite u činiju. Isecite kore pomorandže na tanke trake i stavite u posudu....
Supa od pomorandže i šargarepeSupa od pomorandže i šargarepe
09. mart
Dodajte sok od pomorandže i koru od limuna. Dodajte sitno iseckanu ljutu papriku po želji. Supu potpuno ispasirajte uz pomoć blendera. Posolite i pobiberite po ukusu....
Lako posno predjeloLako posno predjelo
22. feb.
3 lista kiselog kupusa stavite na radnu površinu. Preko njih stavite 3 pečene paprike, a preko paprika poređajte kisele krastavčiće. Pažljivo urolajte. Isti postupak ponovite i sa preostalim sastojcima. Oštrim...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....