Svima se deševalo da ljušte kuvana jaja. Međutim, ne dešava se uvek da ih oljuštimo kako treba – ili ostanu ljuske na njima, ili polovina belanca otpadne sa ljuskama.
Ako želite da znate kako da lako oljuštite svoje jaje - brzo i bez ostataka ljuske i da ga održite celim, čitajte dalje.
Evo kako lako oljuštiti kuvano jaje
- Prvo što treba da uradite je, naravno, da skuvate jaje. Voda u kojoj kuvate jaja treba da ima vrlo malo soli. Kada voda provri, jaja se stavljaju unutra i kuvaju oko 7-8 minuta. Vreme kuvanja zavisi od toga kako preferirate kuvana jaja;
- Nakon što skuvate jaja, stavite ih u hladnu vodu. Na taj način ćete zaustaviti proces kuvanja i brže će se ohladiti;
- Zatim treba lagano kucnuti jaje, ali to ne treba raditi na silu. Samo treba da pukne ljuska jajeta. Ovaj postupak se mora obaviti na svim stranama jajeta;
- Nakon što je ljuska već napukla, treba da stavite jaje između dlanova i počnete da ga kotrljate između njih, kao da pravite ćuftice. Trebalo bi da primenite veoma lagan pritisak. Na taj način će se ljuska jajeta odvojiti od jajeta;
- Onda samo uklonite ljusku. Operite oljušteno jaje da na njemu ne ostanu ljuske i to je to.
Pogledajte još:
- Kako kuvati jaja bez pucanja;
- Šta pripremiti sa kuvanim jajima.
Komentari