Bonapeti.rs»Saveti»Kako da lako oljuštimo kuvana jaja

Kako da lako oljuštimo kuvana jaja

Kako da lako oljuštimo kuvana jaja

Svima se deševalo da ljušte kuvana jaja. Međutim, ne dešava se uvek da ih oljuštimo kako treba – ili ostanu ljuske na njima, ili polovina belanca otpadne sa ljuskama.

Ako želite da znate kako da lako oljuštite svoje jaje - brzo i bez ostataka ljuske i da ga održite celim, čitajte dalje.

Evo kako lako oljuštiti kuvano jaje

- Prvo što treba da uradite je, naravno, da skuvate jaje. Voda u kojoj kuvate jaja treba da ima vrlo malo soli. Kada voda provri, jaja se stavljaju unutra i kuvaju oko 7-8 minuta. Vreme kuvanja zavisi od toga kako preferirate kuvana jaja;

- Nakon što skuvate jaja, stavite ih u hladnu vodu. Na taj način ćete zaustaviti proces kuvanja i brže će se ohladiti;

- Zatim treba lagano kucnuti jaje, ali to ne treba raditi na silu. Samo treba da pukne ljuska jajeta. Ovaj postupak se mora obaviti na svim stranama jajeta;

- Nakon što je ljuska već napukla, treba da stavite jaje između dlanova i počnete da ga kotrljate između njih, kao da pravite ćuftice. Trebalo bi da primenite veoma lagan pritisak. Na taj način će se ljuska jajeta odvojiti od jajeta;

- Onda samo uklonite ljusku. Operite oljušteno jaje da na njemu ne ostanu ljuske i to je to.

Pogledajte još:

- Kako kuvati jaja bez pucanja;

- Šta pripremiti sa kuvanim jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji