Jabuke su namirnica koja se koristi često u receptima kao što su štrudle, razni kolači, slatkiši i druge vrste slatkih stvari. Kod nas je veoma popularno voće, ima mnogo sorti jabuka i sve imaju svoje različite ukuse.
U većini recepata potrebno je oljuštiti jabuku i očistiti je, jer je njena kora čvrsta i nepoželjna je da ostane prilikom obrade, pa je većina ljudi radije uklanja.
Prvo, dobro operite jabuke i ako postoje neka oštećenja, uklonite ih nožem, kako biste ih očistili i kako ne bi uticale na ukus jela koje pripremate. Zatim možete oljuštiti jabuku nožem ili ljuštilicom.
Primetno je da je za starije ljude nož mnogo udobniji - možda su navikli da ljušte jabuke na ovaj način. Ljuštilica je mnogo bolja opcija, i brža i bolja. Njome se kora uklanja u jednoliko debelim trakama, dok je nožem to teže učiniti.
Dakle, kada je jabuka oljuštena, čisti se od semenki i drške, a zatim je spremna za obradu na različite načine u skladu sa vašim receptom.
Komentari