Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se lako ljušti jabuka?

Kako se lako ljušti jabuka?

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
224044
Lako oljuštiti jabuku

Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.

Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku.

U nedostatku vremena, svima smeta što je za preradu jabuka potrebno mnogo da se ona oljušti i odvoji srce. Neki više vole da jednostavno i zgodno iseku jabuku na 4 dela, očiste jezgro i brzo i lako oljušte kožicu pomoću ljuštilice za voće i povrće.

Svako ima svoj način ljuštenja jabuka, ali postoji laka i brza opcija.

Oljuštiti jabuku je prilično lak i brz proces. Obavezno uzmite veoma oštar nož da bi akcija bila što efikasnija.

Naoštrite nož pre nego što započnete proces ljuštenja jabuke za lakše sečenje.

Uzmite nož u desnu ruku (ili levu, ako ste levoruki), drugom rukom držite voće palcem, prva dva prsta treba da budu na vrhu tupe strane sečiva, a poslednja dva prsta na dršci noža.

Ljuštiti jabuku

Probušite kožu jabuke nožem koristeći palac leve ruke, počnite da sečete koru, krećući se u oblik spirale.

Nastavite da rotirate jabuku, secite koru dok ne dođete do dna jabuke.

To je sve! I prijatan vam bio obrok od jabuka.

Ako imate jabuke na raspolaganju, ne preostaje vam ništa drugo nego da pripremite:

- ukusan kolač od jabuka;

- palačinke sa jabukama;

- ili pečene jabuke;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest