Bonapeti.rs»Saveti»Kako da lako oljuštite tikvice?

Kako da lako oljuštite tikvice?

Kako da lako oljuštite tikvice?

Tikvice su niskokalorično povrće visoke nutritivne vrednosti. Osim što su izuzetno korisne, imaju kvalitetan ukus koji ih stavlja na ključno mesto u svetu kulinarstva. Ovo nije slučajno, jer su one glavni lik u nekim od najukusnijih recepata.

Ovo povrće nudi različite metode kuvanja. Koji god da odaberete, postoji jedan preduslov pre faze kuvanja, a to je ljuštenje kore. Evo kako možete da oljuštite tikvice lako i efikasno:

Obično stepen težine ljuštenja zavisi od zrelosti tikvica.

Ako su mlade, treba da imate nož, dasku za sečenje i ljuštilicu za povrće. Prvo dobro operite tikvice, pa počnete da joj ljuštite koru u trakama. Koru skidajte ravnomerno, od početka do kraja tikvice. Treba da ljuštite koru tikvica što je moguće ravnomernije i tanje da ne biste potrošili deo proizvoda. Na kraju, uklonite dršku tikvice.

Zrele tikvice stvaraju veće poteškoće kod ljuštenja.

Međutim, način ljuštenja je sličan, a preporučuje se upotreba ljuštilice, jer će nož stvoriti dodatne poteškoće i velika je verovatnoća sečenja samog mesa povrća.

Ljuštite tikvice ravnomerno. Alternativno, možete koristiti nož, ali mora biti dobro naoštren.

Od dobro očišćenog povrća možete pripremiti:

- punjene tikvice;

- pirinač sa tikvicama;

- pržene tikvice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni