Tikvice su niskokalorično povrće visoke nutritivne vrednosti. Osim što su izuzetno korisne, imaju kvalitetan ukus koji ih stavlja na ključno mesto u svetu kulinarstva. Ovo nije slučajno, jer su one glavni lik u nekim od najukusnijih recepata.
Ovo povrće nudi različite metode kuvanja. Koji god da odaberete, postoji jedan preduslov pre faze kuvanja, a to je ljuštenje kore. Evo kako možete da oljuštite tikvice lako i efikasno:
Obično stepen težine ljuštenja zavisi od zrelosti tikvica.
Ako su mlade, treba da imate nož, dasku za sečenje i ljuštilicu za povrće. Prvo dobro operite tikvice, pa počnete da joj ljuštite koru u trakama. Koru skidajte ravnomerno, od početka do kraja tikvice. Treba da ljuštite koru tikvica što je moguće ravnomernije i tanje da ne biste potrošili deo proizvoda. Na kraju, uklonite dršku tikvice.
Zrele tikvice stvaraju veće poteškoće kod ljuštenja.
Međutim, način ljuštenja je sličan, a preporučuje se upotreba ljuštilice, jer će nož stvoriti dodatne poteškoće i velika je verovatnoća sečenja samog mesa povrća.
Ljuštite tikvice ravnomerno. Alternativno, možete koristiti nož, ali mora biti dobro naoštren.
Od dobro očišćenog povrća možete pripremiti:
- punjene tikvice;
Komentari