Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Pripremite roštilj i stavite ribe, pecite po 7 minuta po strani. Čim je pečena riba gotova pospite sokom od limuna. Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Goveđa šnicla na roštiljuGoveđa šnicla na roštilju
29. januar
Čim bude gotovo i sa druge strane, okrenite ponovo na nekoliko sekudni i izvadite na tanjir. Idealno ispečena šnicla ima tamnu boju spolja, a kad se raseče vidi se roze sloj i u sredini je crveno....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Stavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane. Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Ako želite da skuvate nešto sa piletinom, probajte neke od naših domaćih recepata za piletinu: punjena piletina, pileći frikase ili piletina na roštilju....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Oslić na roštilju sa školjkamaOslić na roštilju sa školjkama
30. maj
Mažemo maslinovim uljem i stavljamo na roštilj kožom na dole. Pečemo 8-10 minuta i okrećemo s druge strane pečemo isto toliko....
Barbun na roštilju sa ruzmarinomBarbun na roštilju sa ruzmarinom
01. okt.
Pečemo na zagrejanom roštilju u posudi za pečenje u rerni između 4 i 10 minuta sa svake strane - spram veličine ribe. Serviramo odmah sa parčetom hleba i zelenom salatom....
Orada na roštilju sa biljkamaOrada na roštilju sa biljkama
30. sep.
Premažite roštilj sa malo maslinovog ulja, začekajte da se dobro ugreje i postavite ribu da se peče oko 8 minuta sa svake strane....
Pastrmka na roštilju sa marinadomPastrmka na roštilju sa marinadom
27. sep.
Ugrejte roštilj i namažite ga sa malo maslinovog ulja. Pecite pastrmku sa obe strane. Servirajte sa svežom salatom ili prilogom po želji....
Povrće na roštilju u medenoj marinadiPovrće na roštilju u medenoj marinadi
06. jun
U tanjir se poređa povrće na roštilju, krugovi paradajza i krastavca. Salata se garnira sa pestom od masline, pločicom sira i krugom limuna. Pirjatno uz ovo povrće na roštilju u medenoj marinadi!...
Orada na roštilju i šopska salataOrada na roštilju i šopska salata
25. dec.
Ugrevamo roštilj, namažemo rešetke obilno uljem i stavljamo ribu da se peče sa obe strane. Ako je roštilj na jakoj temperaturi postoji opasnost da orada izgori spolja, a da ostane živa unutra....
Brancin na roštilju na grčki načinBrancin na roštilju na grčki način
10. jun
Ugrevamo roštilj. Stavljamo brancine da se peku sa obe strane po 8-10 minuta. Ako su ribe više od 400 g, prilikom pečenja uvijte u aluminijumsku foliju da ne ostanu žive....
Bubrezi na roštilju na rumunski načinBubrezi na roštilju na rumunski način
28. jul
Bubrezi se očiste i iseku se na polovine. Posipaju se solju i biberom, namažu se uljem i peku se na roštilju. Naprskaju se sokom od limuna i serviraju se....
Losos na roštilju sa pečenim povrćemLosos na roštilju sa pečenim povrćem
09. april
Takođe pripremite flašu traminca za ovaj losos na roštilju sa pečenim povrćem. Živeli!...
Svinjske uši na roštilju sa lukomSvinjske uši na roštilju sa lukom
08. jun
Izvadite ih i ocedite iz vode, ostavite da se ohlade na kratko, nakon toga ih isecite na trakice. Začinite ih biberom, solju i kuminom. Pecite na roštilju, pečene uši se prebacuju u posudu sa poklopcem....
Ćufte na roštilju sa sotiranim pečurkamaĆufte na roštilju sa sotiranim pečurkama
22. sep.
Ćufte na roštilju sa sotiranim pečurkama su gotove....
Pečena skuša na roštilju sa limetomPečena skuša na roštilju sa limetom
10. dec.
Pečena skuša na roštilju sa limetom je gotova....
Skuša na roštilju sa raskošnom marinadomSkuša na roštilju sa raskošnom marinadom
08. jun
Skuša na roštilju sa raskošnom marinadom je veoma ukusna....
Brancin na roštilju sa lovorovim listomBrancin na roštilju sa lovorovim listom
18. januar
Prelijte sokom odl imuna i pecite na dobro ugrejanom roštilju sa obe strane dok ne bude pečena riba. Servirajte brancina na roštilju sa lovorovim listom odmah sa kriškom limuna....
Šnicle na roštilju sa kuvanim kukuruzomŠnicle na roštilju sa kuvanim kukuruzom
25. april
Treba d aima dovoljno vode za vrem ekuvanja, kako bi se lepo skuvali. Zagrejte roštilj i stavite začinjene šnicle. Okrenite ih za vreme pečenja, da se svuda ravnomerno ispeku....
Losos na roštilju sa belim lukomLosos na roštilju sa belim lukom
24. maj
Malo pre nego što izvadite losos sa roštilja, namažite samo sa jedne strane smesom od belog luka i nemojte ga više okretati. Izvadite i servirajte toplog lososa sa belim lukom na roštilju....