Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko pirinča se stavlja u supu?Naše supe ponekad imaju potrebu od još nekog sastojka, koji će im dati pravi finiš. Možda su previše retke i treba im namirnica da to popravi.
Ovde dolazi do izražaja uloga pirinča – može se zameniti i rezancima ili fidom...
24. feb.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Pileća čorba bez rezanacaMutimo dobro, uzimamo 2-3 kutlače orbe (bez sastojaka, samo bujon) stavljamo u zapršku i mešamo.
Nakon toga u tankom mlazu dodajemo u čorbu dok mešamo.
Serviramo pileću čorbu bez rezanaca toplu!...
02. sep.
Griz knedle za supuKuvati na umerenoj vatri oko deset minuta.Voditi računa da se knedle ne raskuvaju.
Savet: Nije potrebno dodatno soliti knedle, pošto će upiti so iz supe. Prijatno!...
15. feb.
Domaća rezanca za supuPovremeno ih treba rasteresti, da bi se brže osušili.
Kad pravim veću količinu, onda koristim mašinicu za pravljenje rezanaca, ali kad pravim samo od jednog jajeta, onda razvijam i sečem koru ručno....
07. feb.
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeStavljaju se u kipuću vodu i mogu se kuvati sa otvorenim ili pokrivenim poklopcem.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom.
Na mnogim...
08. mart
Koji začini se stavljaju u pileću supu?Pogledajte neke neodoljive recepte za pileću supu kao što je ova klasična pileća supa ili saznajte šta se još stavlja u pileću supu....
07. okt.
Knedle za supu od palenteJaje umutiti viljuškom, dodati prstohvat soli i ulje, postepeno uz mešanje dodavati palentu i sve dobro sjediniti.
Voda za supu treba da provri i da bude dvostruko veća količina od potrebne.
Knedle vaditi kašikom i...
11. sep.
Savršene mekane knedle za supuViljuškom sve dobro umutiti da se smesa ujednači. Ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Kafenu kašičicu umočenu u vruću supu do pola puniti smesom i lagano spuštati knedle u blago vrijuću supu....
11. mart
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine.
Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
05. avgust
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno.
Čišćenje frižidera
Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
24. avgust
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Paradajz čorba sa kuglicama za supuKuva se pola sata. Prilikom sipanja čorbe u tanjire dodati kuglice za supu.
Prijatno uz paradajz čorbu sa kuglicama za supu!...
14. feb.
Koliko često je dobro da se jede meso?Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju:
- Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
05. avgust
Vegetarijanska čorba od spanaća, praziluka i rezanacaNakon toga dodajemo paradajz sos i rezanca. Kuvamo još oko 15-20 minuta i ostavljamo čorbu da se ohladi.
Posle stavljamo zapršku (od umućenih jaja i kiselog mleka)....
19. nov.
Začini za pileću supuLeči nadimanje, kolike i dijareju, poboljšava varenje i san. Smanjuje holesterol. Efikasan je kod oftalmoloških bolesti, pomaže u ublažavanju zubnih i menstrualnih bolova....
07. sep.
Pileća supa za decu bez rezanaca i zaprškePileća supa za decu bez rezanaca i zaprške je gotova....
15. maj