Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da čuvate sveže začine?Postoji mnogo opcija za čuvanje svežih začina - njihovo zamrzavanje, sušenje i pravljenje jakih aromatičnih prahova - ovo je veoma dobra opcija ako imate velike količine zelenog luka....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pripremimo sušeni paradajzDobro je da začine izgnječite u avanu pre dodavanja u maslinovo ulje kojim ćete preliti paradajz. Možete takođe dodati sitno iseckan beli luk u maslinovom ulju.
Za sušenje paradajza će vam biti potrebna morska so....
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
Kako da čuvamo kruške?Treba da čuvate samo kruške, koje nisu potpuno zrele, ali nisu ni potpuno zelene.
Kruške treba da se beru veoma pažljivo, kako se ne bi oštetile mehanički....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da čuvamo šargarepePravilno čuvane, one mogu da traju do tri meseca.
Kako da zamrznemo šargarepe?
Pre nego što počnete da zamrzavate šargarepe, one treba da budu blanširane....
Kako da čuvamo krompir?Voda će postepeno ispariti i neće dozvoliti da se krompir osuši. U stanu čuvajte krompir tako što ćete ga prekriti tamnom krpom ili staviti u vreću od tamne tkanine....
Kako da čuvamo brokoli?Zato je dobro znati kako možete da ga čuvate duže vreme:
Čuvanje brokolija u frižideru
U idealnom slučaju, trebalo bi da konzumirate brokoli odmah nakon što ga kupite, ali ako se vaši planovi promene, raspakujte ga...
Kako da čuvamo testo?Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da uzgajamo začine u saksijiNa primer divlja nana, čubar i ruzmarin su odgovarajući za sušenje i možete da ih čuvate u teglicama. Neke možete i da zamrznete - mirođija, peršun itd. Izaberite prema svojim kulinarskim preferencijama....
Kako da začinite šnicleŠnicle treba obavezno začiniti pa je zato potrebno da naučimo koji začini idu uz šnicle i kako im možemo pridodati bolju aromu.
1....
Univerzalni začin od povrćaTokom jedne nedelje svaki da okretati tegle.
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukČuvajte ga u dobro zatvorenim kutijama.
Sušeni luk se koristi na nekoliko načina. Može se staviti direktno u jelo ili da se prethodno natopi vodom. To se radi da bi se vratio donekle prvobitni izgled....
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeImajte na umu da svako voće zahteva drugačije vreme sušenja, ali minimalno trajanje je 6 sati.
S vremena na vreme proveravajte rernu i uverite se da nije pregorela voće.
Kako čuvati sušeno voće?...
Moj univerzalni začin od povrćaIzvadite ga u činiju i zatim iseckajte i ostalo povrće (ne previše sitno, da ne biste dobili pire).
Pomešajte dobro i ostavite da se ocedi u đevđiru. Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač....
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeNažalost, ako se borovnice ne čuvaju na pravilan način, brzo će propasti, postaće meke, pa čak se može pojaviti i buđ.
Kako da na pravilan način čuvate borovnice u frižideru ili zamrzivaču?...
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena.
Kako čuvati luk
Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....