Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da čuvate sveže začine?Postoji mnogo opcija za čuvanje svežih začina - njihovo zamrzavanje, sušenje i pravljenje jakih aromatičnih prahova - ovo je veoma dobra opcija ako imate velike količine zelenog luka....
21. okt.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravimo sušene šljivePakuju su u kesice od konoplje ili papira, u kojima se duže vreme čuvaju.
Ako želite brže da pripremite suve šljive, možete koristiti rernu....
11. mart
Kako da pripremimo sušeni paradajzDobro je da začine izgnječite u avanu pre dodavanja u maslinovo ulje kojim ćete preliti paradajz. Možete takođe dodati sitno iseckan beli luk u maslinovom ulju....
13. januar
Kako da zamrznemo zelene začine?Zamrznuti zeleni začini se koriste bez prethodnog odmrzavanja.
Takođe pogledajte kako čuvati sveže začine....
09. avgust
Kako pravilno da kombinujemo začineZačini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun.
Origano
Origano je začin kog skoro svako meso voli....
06. jul
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
29. nov.
Kako da čuvamo testo?Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuMožete držati lubenicu u frižideru za kratkotrajno čuvanje.
Kako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču
Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
04. dec.
Kako da čuvamo šargarepeŠargarepe su povrće jakog ukusa, korisne su, trajne i dobre za čuvanje....
07. mart
Kako da uzgajamo začine u saksijiNa primer divlja nana, čubar i ruzmarin su odgovarajući za sušenje i možete da ih čuvate u teglicama. Neke možete i da zamrznete - mirođija, peršun itd. Izaberite prema svojim kulinarskim preferencijama....
24. jun
Kako da začinite šnicleKada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj.
2....
28. sep.
Univerzalni začin od povrćaTokom jedne nedelje svaki da okretati tegle.
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
05. jun
Kako da sami napravite domaći sušeni lukČuvajte ga u dobro zatvorenim kutijama.
Sušeni luk se koristi na nekoliko načina. Može se staviti direktno u jelo ili da se prethodno natopi vodom. To se radi da bi se vratio donekle prvobitni izgled....
17. okt.
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeNaravno, poželjne su staklene posude, a ako želite da sušeno voće čuvate duže vreme, trebalo bi da ga čuvate u frižideru.
Suvo voće se čuva i u staklenoj posudi sa zatvorenim poklopcem....
04. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaČuvaju se na suvom i hladnom mestu, kao i u zamrzivaču....
06. april
Moj univerzalni začin od povrćaIzvadite ga u činiju i zatim iseckajte i ostalo povrće (ne previše sitno, da ne biste dobili pire).
Pomešajte dobro i ostavite da se ocedi u đevđiru. Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač....
13. feb.
1
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
08. jun
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena.
Kako čuvati luk
Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....
10. okt.
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeNažalost, ako se borovnice ne čuvaju na pravilan način, brzo će propasti, postaće meke, pa čak se može pojaviti i buđ.
Kako da na pravilan način čuvate borovnice u frižideru ili zamrzivaču?...
02. april