Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine
Postoji nekoliko osnovnih pravila za čišćenje i obradu zelenih začina:
Prvo sortirajte i dobro očistite biljke: uklonite požutele listove i cvasti; ako je potrebno, uklonite korenje;...
26. okt.
Dresing za zelenu salatu sa limunomOvaj dresing za zelenu salatu sa limunom dodaje jedinstven ukus svakom povrću i može se koristiti u bilo kojoj salati.
Prijatno!...
05. jun
Kako da pravilno začinite salatu?Za začinjavanje salata možete da računate i na laneno ulje, veoma bogato Omega-3 masnim kiselinama.
Po želji, u salate možete da dodate i kiselo mleko. Ono je izuzetno odgovarajući dresing za zelene namirnice....
08. jun
Zelena SalataDokaz za to potiče još iz doba Rimljana i Egipćana koji su zelenu salatu jeli za večeru i tako bi brže zaspali.
Sastav zelene salate
Prolećna zelena salata, dobro očišćena i oprana je pravi melem za naše telo....
14. avgust
Kako oživeti uvelu zelenu salatuUprkos tome, zelena salata se smatra nezahtevnim povrćem, koje se može uzgajati uz minimalan napor.
Međutim, prilikom uzgoja ovog povrća važno je poštovati određena pravila....
04. maj
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Koliko god korisno bilo zeleno lisnato povrće, mora se dobro očistiti i oprati pre konzumiranja....
31. avgust
Kako se čisti zelena salata?Za taj cilj je potrebno da bude pažljivo očišćena i oprana. Kako se čisti zelena salata?...
07. april
Kako pravilno da skuvamo špagete?Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila;
9....
19. maj
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
08. feb.
Kako da pravilno pržimo ribu?Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
18. januar
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
08. maj
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
27. jul
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Kako se pravilno seče meso?Glavna pravila za sečenej mesa
Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
18. jun
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
06. jul
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja".
To je zbog nižeg pH u belancu, zbog...
28. mart
Kako da zamrznemo zelene začine?Zeleni začini sa solju
Zamrzavanje zelenog bilja sa solju produžava rok trajanja biljke, jer može da ostane u komori celu godinu. Međutim, mogu se dodati samo u kuvana jela, a ne u salate....
09. avgust
Kako se pravi dresing za salatu?Ovaj sos je dobar za salate koje sadrže zelenu salatu, parmezan, piletinu....
02. maj
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pre dodavanja aromatičnih začina, pticu je potrebno oprati i dobro osušiti. Preterana vlaga će pokvariti ukupni rezultat....
05. avgust
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
16. jul
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusA evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
20. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKres salata ima veoma tanku i osetljivu stabiljku, a aroma joj je veoma jaka. Kres salata se može dodavati raznim supama i salatama, ali zbog jake arome se ne može samostalno koristiti....
25. mart
Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?Na njih se stavlja povrće - (mladi, marinirani ili prženi), paradajz, krastavac, zelena salata.
Kod više burgera se stavlja sos....
28. sep.