Bonapeti.rs»Saveti»Kako oživeti uvelu zelenu salatu

Kako oživeti uvelu zelenu salatu

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
271225
Kako oživeti uvelu zelenu salatu

Povrće je izuzetno korisna hrana, koja snabdeva naš organizam korisnim vitaminima i mineralima.

Zelena salata je tipično povrće za proleće, koje ima mnogo nutritivnih kvaliteta. Sadrži vitamine A, B, C, E, korisni vitamin K, kao i puno vlakana.

A evo šta možete da uradite kada vaša već otkinuta salata uvene, a koju ste zaboravili u frižideru. Ako je vaša salata uvela i izgubila svežinu, postoji varijanta da je sačuvate i upotrebite.

Najefikasniji način da vratite svežinu vašoj salati je da je stavite u posudu punu vode. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i stavite sve u frižider na pola sata.

Kada to vreme istekne, trebalo bi da vaša salata ponovo bude hrskava i sveža.

Osobine zelene salate je da postoje različite sorte, koje se dele na letnje i jesenje-zimske. Zajedničko im je to što vole sunce i toplotu, pa je optimalna temperatura uzgoja između 16-20°C.

Uprkos tome, zelena salata se smatra nezahtevnim povrćem, koje se može uzgajati uz minimalan napor.

Međutim, prilikom uzgoja ovog povrća važno je poštovati određena pravila. Jedno od njih je praćenje vlažnosti tla i dodavanje vode ako je to potrebno. Ako dozvolite ovaj propust, a napolju su visoke temperature, velika je verovatnoća da će salata postepeno uvenuti. To dovodi do pojave žute ili smeđe boje listova, kao i gubitka njihovog svežeg izgleda.

Pozitivan aspekt ove pojave je da se u ranoj fazi može kontrolisati, pa čak i potpuno sprečiti.

Kada oživite korisnu zelenu salatu, možete od nje čak napraviti i tarator sa salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji