Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Rižoto u mikrotalasnoj pećiPirinač se stavlja u odgovarajuću posudu za mikrotalasnu rernu. Doajemo vino i trećinu bujona. Pokrivamo prozračnom folijom i uključujemo rernu na najveću jačinu 10 minuta....
24. sep.
Kukuruz kuvan u mikrotalasnoj pećiUzimaju se dva klipa kukuruza i kako su sa omotačem, stavljaju se u tanjir. Pokrivaju se poklopcem za mikrotalasnu rernu. Klipovi ne treba da budu veliki, da bi mogli da se pokriju poklopcem....
27. jun
Pastrmka pečena u mikrotalasnoj pećiGotovom smesom začinimo ribu i stavljamo u elipsastu posudu za mikrotalasnu peć.
Poklopimo posudu i pečemo na najjačoj temperaturi 6-8 minuta.
U sredini pečenja okrećemo ribu sa druge strane....
09. januar
Posne sarme u mikrotalasnoj pećiIsečeni na sitno luk i šargarepa se izdinstaju u masnoći 3-4 minuta na 100 posto jačine mikrotalasne i začinjavaju se solju i biberom. Dodaje se pirinač....
12. mart
Šaran punjen orasima u mikrotalasnoj pećiDobro operemo i osušimo čistom krpom
Nadev: Luk krupnije isečemo i dinstamo 2 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj, dodajemo isečene (samlevene) orahe i dinstamo još 2 minuta....
04. januar
Domaće kokice u mikrotalasnojZaveže se platnenim lastišem, jer gumeni može da se istopi.
Ubacuje se u mikrotalasnu na 2-3 minuta - spram jačine mikrotalasne.
Kada počnu da pucaju na više od 2-3 sekunde, zaustave se da ne izgore....
19. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pirinač sa belim vinom u mikrotalasnoj pećiLuk se sitno isecka i dinsta u maslacu 1-1 i 1/2 minuta na 100% jačine mikrotalasne.
Dodaje se pirinač i dinsta još 2 minuta na 100%....
23. okt.
Ove namirnice nikako nemojte zagrevati u mikrotalasnoj pećiPostoje izričita mišljenja da hrana koja se zagreva u mikrotalasnoj menja svojstva....
27. feb.
Kako da iskokate kokiceSvi mi znamo kako izgledaju kesice sa kokicama, koje su namenjene za kokanje kokica u mikrotalasnoj pećnici. Uprkos tome, nema ništa prijatnijeg, a ni ukusnijeg od toga da sami napravimo kokice....
05. mart
KokicePriprema domaćih kokica
Kukuruz se okomi i semenke se ostavljaju da se suše i da ispari preostala vlaga, koja bi pogoršala kokanje kokica. Najbolje za pripremu kokica je kukuruz kokičar....
13. jul
Kako da ispečemo orahe u mikrotalasnoj peći?Stepen spremnosti pečenih oraha u mikrotalasnoj može da se odredi kada se ohlade, zato je dobro da sačekate, pre nego što ih vratite nazad u mikrotalasnu....
21. avgust
Praznik kokica se obeležava danasTakođe se ne preporučuje redovno konzumiranje kokica iz mikrotalasne pećnice, jer prema studijama one dovode do problema sa disanjem....
31. dec.
Karamelizovane kokiceStavite kokice i promešajte, da se karamel ravnomerno zalepi za kokice. nakon toga ih odmah isipajte u nauljanu tepsiju i razdvojte ih. Poslužite ih kad se karamel stegne....
15. mart
Čokoladne kokiceStavite kokice u mikrotalasnu pećnicu na 4 minuta. U međuvremenu zagrejte maslac sa šećerom i kakaom.
Mešajte dok se šećer ne rastopi. Pomešajte kokice sa mešavinom os maslaca, dobro promešajte i poslužite....
27. januar
Kokice od amarantaUgrejte šerpu na vatri i kad se dovoljno zagreje sipajte šolju amaranta u nju.
Mešajte drvenom kašikom dok se ne raspukne amarant - potrebno je oko 20 sekundi....
14. mart
Kokice sa začinimaKad se zrna otvore, dodajte preostalu količinu kukuruza. Držite posudu poklopljenu dobro sve vreme. Tresite neprestano da kokice ne izgore.
Pripremite miks začina u dve posebne duboke posude....
08. maj
Medeno-šarene kokiceNakon što smesa počne da se hladi, uzmite malo u ruku i oblikujte loptice veličine po želji.
Stavite da se ohlade na tacni, pokrivenom papirom.
Medeno-šarene kokice su gotove....
13. jul
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?Posudu stavite u mikrotalasnu peć, koja je uključena na najviši nivo. Kada se bilje osuši, poređajte začine na papirni ubrus dok se ne ohlade. Usitnite ih i čuvajte u odgovarajućim posudama....
21. april
Kako se prave karamelizirane kokice?Karamelizovane kokice su neodoljive i dobra su alternativa za sve one koji ne vole slane kokice. Ali kako da pripremimo ukusne karamelizirane kokice?...
03. januar
Hrskave kokice sa karamelomKada se pucanje kokica uspori i čujete ga sve ređe, znači da je vreme da odstranite šerpu sa vatre.
Pre nego što počnete da pripremate sos od karamele, uključite rernu na 100 stepeni....
22. jun
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Nažalost, kokosovi orasi često pucaju tokom transporta i mleko onda isteče.
Ako se nakon uklanjanja ljuske kokosa njegov mesnati deo teško odvaja od unutrašnje opne, to znači da je orah ubran dok je bio zelen....
13. januar