Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Rižoto u mikrotalasnoj pećiRižoto u mikrotalasnoj peći
24. sep.
Pirinač se stavlja u odgovarajuću posudu za mikrotalasnu rernu. Doajemo vino i trećinu bujona. Pokrivamo prozračnom folijom i uključujemo rernu na najveću jačinu 10 minuta....
Kukuruz kuvan u mikrotalasnoj pećiKukuruz kuvan u mikrotalasnoj peći
27. jun
Uzimaju se dva klipa kukuruza i kako su sa omotačem, stavljaju se u tanjir. Pokrivaju se poklopcem za mikrotalasnu rernu. Klipovi ne treba da budu veliki, da bi mogli da se pokriju poklopcem....
Pastrmka pečena u mikrotalasnoj pećiPastrmka pečena u mikrotalasnoj peći
09. januar
Gotovom smesom začinimo ribu i stavljamo u elipsastu posudu za mikrotalasnu peć. Poklopimo posudu i pečemo na najjačoj temperaturi 6-8 minuta. U sredini pečenja okrećemo ribu sa druge strane....
Posne sarme u mikrotalasnoj pećiPosne sarme u mikrotalasnoj peći
12. mart
Isečeni na sitno luk i šargarepa se izdinstaju u masnoći 3-4 minuta na 100 posto jačine mikrotalasne i začinjavaju se solju i biberom. Dodaje se pirinač....
Šaran punjen orasima u mikrotalasnoj pećiŠaran punjen orasima u mikrotalasnoj peći
04. januar
Dobro operemo i osušimo čistom krpom Nadev: Luk krupnije isečemo i dinstamo 2 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj, dodajemo isečene (samlevene) orahe i dinstamo još 2 minuta....
Domaće kokice u mikrotalasnojDomaće kokice u mikrotalasnoj
19. jun
Zaveže se platnenim lastišem, jer gumeni može da se istopi. Ubacuje se u mikrotalasnu na 2-3 minuta - spram jačine mikrotalasne. Kada počnu da pucaju na više od 2-3 sekunde, zaustave se da ne izgore....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pirinač sa belim vinom u mikrotalasnoj pećiPirinač sa belim vinom u mikrotalasnoj peći
23. okt.
Luk se sitno isecka i dinsta u maslacu 1-1 i 1/2 minuta na 100% jačine mikrotalasne. Dodaje se pirinač i dinsta još 2 minuta na 100%....
Ove namirnice nikako nemojte zagrevati u mikrotalasnoj pećiOve namirnice nikako nemojte zagrevati u mikrotalasnoj peći
27. feb.
Postoje izričita mišljenja da hrana koja se zagreva u mikrotalasnoj menja svojstva....
Kako da iskokate kokiceKako da iskokate kokice
05. mart
Svi mi znamo kako izgledaju kesice sa kokicama, koje su namenjene za kokanje kokica u mikrotalasnoj pećnici. Uprkos tome, nema ništa prijatnijeg, a ni ukusnijeg od toga da sami napravimo kokice....
KokiceKokice
13. jul
Priprema domaćih kokica Kukuruz se okomi i semenke se ostavljaju da se suše i da ispari preostala vlaga, koja bi pogoršala kokanje kokica. Najbolje za pripremu kokica je kukuruz kokičar....
Kako da ispečemo orahe u mikrotalasnoj peći?Kako da ispečemo orahe u mikrotalasnoj peći?
21. avgust
Stepen spremnosti pečenih oraha u mikrotalasnoj može da se odredi kada se ohlade, zato je dobro da sačekate, pre nego što ih vratite nazad u mikrotalasnu....
Praznik kokica se obeležava danasPraznik kokica se obeležava danas
31. dec.
Takođe se ne preporučuje redovno konzumiranje kokica iz mikrotalasne pećnice, jer prema studijama one dovode do problema sa disanjem....
Karamelizovane kokiceKaramelizovane kokice
15. mart
Stavite kokice i promešajte, da se karamel ravnomerno zalepi za kokice. nakon toga ih odmah isipajte u nauljanu tepsiju i razdvojte ih. Poslužite ih kad se karamel stegne....
Čokoladne kokiceČokoladne kokice
27. januar
Stavite kokice u mikrotalasnu pećnicu na 4 minuta. U međuvremenu zagrejte maslac sa šećerom i kakaom. Mešajte dok se šećer ne rastopi. Pomešajte kokice sa mešavinom os maslaca, dobro promešajte i poslužite....
Kokice od amarantaKokice od amaranta
14. mart
Ugrejte šerpu na vatri i kad se dovoljno zagreje sipajte šolju amaranta u nju. Mešajte drvenom kašikom dok se ne raspukne amarant - potrebno je oko 20 sekundi....
Kokice sa začinimaKokice sa začinima
08. maj
Kad se zrna otvore, dodajte preostalu količinu kukuruza. Držite posudu poklopljenu dobro sve vreme. Tresite neprestano da kokice ne izgore. Pripremite miks začina u dve posebne duboke posude....
Medeno-šarene kokiceMedeno-šarene kokice
13. jul
Nakon što smesa počne da se hladi, uzmite malo u ruku i oblikujte loptice veličine po želji. Stavite da se ohlade na tacni, pokrivenom papirom. Medeno-šarene kokice su gotove....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?
21. april
Posudu stavite u mikrotalasnu peć, koja je uključena na najviši nivo. Kada se bilje osuši, poređajte začine na papirni ubrus dok se ne ohlade. Usitnite ih i čuvajte u odgovarajućim posudama....
Kako se prave karamelizirane kokice?Kako se prave karamelizirane kokice?
03. januar
Karamelizovane kokice su neodoljive i dobra su alternativa za sve one koji ne vole slane kokice. Ali kako da pripremimo ukusne karamelizirane kokice?...
Hrskave kokice sa karamelomHrskave kokice sa karamelom
22. jun
Kada se pucanje kokica uspori i čujete ga sve ređe, znači da je vreme da odstranite šerpu sa vatre. Pre nego što počnete da pripremate sos od karamele, uključite rernu na 100 stepeni....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Nažalost, kokosovi orasi često pucaju tokom transporta i mleko onda isteče. Ako se nakon uklanjanja ljuske kokosa njegov mesnati deo teško odvaja od unutrašnje opne, to znači da je orah ubran dok je bio zelen....