Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave karamelizirane kokice?

Kako se prave karamelizirane kokice?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41195
Kako se prave karamelizirane kokice?

Kokice su nerazdvojni deo gledanja filmova. Možemo ih jesti i u drugim prilikama, a pored toga što mogu da budu slane, možemo ih pripremiti na druge načine. Jedan od njih je i da ih karamelizujemo. Karamelizovane kokice su neodoljive i dobra su alternativa za sve one koji ne vole slane kokice. Ali kako da pripremimo ukusne karamelizirane kokice?

Neophodno vam je da imate oko 5 šolja gotovih kokica, 1/2 šolje šećera, 5-6 kašika maslaca, 1 prstohvat sode i malo ekstrakta vanile po želji. Ugrejte rernu na 120 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Stavite kokice u veliku vatrostalnu posudu. Istopite maslac u tiganju.

Dodajte šećer i mešajte dok se sve ne ujednači. Tečnost treba da provri. Mešajte špatulom da se smesa ne zalepi. Skinite sa vatre. U posebnoj posudi promešajte sodu, vanilu i istopljeni maslac, pa sve ponovo vratite na vatru. Nastavite da mešate dok ne počnu da se pojavljuju mehurići u smesi.

Mešajte dok ne dobijete gladak karamel. Polako ga prelijte preko kokica i sve promešajte da se oblože sa svih strana. Sipajte kokice u pleh sa papirom za pečenje i pecite ih u zagrejanoj rerni dok se karamel ne upije u kokice - oko 1 sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni