Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu.
Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirIzmešano sa kvascem, mleko se pokriva i odstoji tako sat i po vremena, nakon toga se seče čistim oštrim nožem na kvadrate i ostavlja se pokriveno još pola sata....
13. januar
Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?Ako želite da sačuvate duže vreme svežim svoj paradajz iz bašte kada dođe hladnije vreme, možete da iščupate cela stabla paradajza i da ih okačite u podrum - paradajz će nastaviti da raste i da sazreva zbog neiskorišćenih...
29. jul
Kako da sačuvamo turšiju duže vreme?Konzumiranjem sveže pripremljenih proizvoda kao što je domaća turšija, zdravstvene koristi su brojne ako jke smatramo probiotičkom hranom....
31. januar
Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?Postoje metode čuvanja pečurki za duže vreme, ali treba biti pažljiv kada se radi o konzerviranju. Čak i da su pečurke jestive, kada ne vodite računa o higijeni kod pripreme, možete da dobijete trovanje od njih....
30. avgust
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da konzerviramo paprikeAko želite da napravite konzervisane paprike koje ćete zatim puniti, prethodno treba ih blanširate paprike kako bi blago omekšale....
10. januar
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Sveže paprike sa paradajz sosomPečemo paprike i oljuštimo ih. Uvaljamo u brašno i pržimo.
U drugom tiganju ili šerpi pravimo sos od paradajza i dodajemo začine i prstohvat soli da paradajz ne kisi ako je svež....
21. jun
Kako da čuvate sveže začine?Ali kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme?
Teglu ili čašu za vodu delimično napunite vodom i stavite krajeve stabljika začinskog bilja u vodu u tegli (isecite mali deo stabljika bilja)....
21. okt.
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu.
Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
03. avgust
Kako da sačuvamo grašak za zimuPasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši i da se čuva duže vreme.
Grašak je veoma koristan izvor proteina, gvožđa i nerastvorljivih vlakana....
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Punjene sveže paprike u multikukeru za 7 minutaPomešajte ih sa ostatkom nadeva i prelijte preko paprika.
Uključite multikuker i podesite ga na 7 minuta.
Pustite da pritisak sam padne.
Prijatno uz punjene sveže paprike u multikukeru za 7 minuta....
18. dec.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kvasac
Bez obzira da li koristite suvi ili sveži kvasac, morate biti sigurni da je i dalje aktivan i da radi. Proces fermentacije je veoma važan!...
02. jul
Kako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji....
25. januar
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeS vremena na vreme proveravajte jabuke i uklonite sve one koje su u međuvremenu istrulele. Prvo koristite one velike, jer one mogu postati mekše znatno ranije od onih manjih....
30. januar
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kad je izvadimo za nju ne treba da je zalepljeno testo;
- Ponekad kolač koji pečemo pregori, ostavimo ga da se ohladi i onda ga ostružemo pažljivo sitnim rendetom;
- Da sačuvamo kolač duže svežim treba da prekrijemo...
31. mart
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeBrokoli
Brokoli sadrži mnogo korisnih sastojaka i ako ga konzumirate redovno, pomoći će vam da se sačuvate od nekih vrsta raka. On je takođe veoma koristan za mozak i oči.
5....
01. nov.
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKada je crni biber u zrnu, može da sačuva svoju aromu dosta duže vreme, nego gotov mleveni u kesicama....
27. januar
Kako da sačuvate avokado svež?Ako ne možete da ga pojedete odmah nakon što ga oljuštite, ali ne znate kako da ga održite svežim duže vreme, onda je ovaj savet samo za vas....
11. okt.
Evo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vremeOvsene pahuljice
One vas drže sitim duže vreme, ali samo ako su kvalitetne.
Čia semenke
Namirnica budućnosti koja ima veliku hranljivu vrednost i koja će vas držati sitim duže vreme....
12. jun
Kako se pohuju paprikePotrebno vam je deset paprika, preporučuje se da budu crvene.
Kada su pohovane, budu slatkate, ali ako vam se ne sviđa, onda uzmite zelene paprike. Za nadev vam treba sir tip feta - 200 g i 200 g svežeg sira....
03. jun
Kako pravilno oprati sveže začine?Ovo ima smisla - sveže ubrane biljke sadrže više vitamina i mikroelemenata.
Ali to ne znači da treba zanemariti higijenu....
26. okt.