Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu. Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Izmešano sa kvascem, mleko se pokriva i odstoji tako sat i po vremena, nakon toga se seče čistim oštrim nožem na kvadrate i ostavlja se pokriveno još pola sata....
Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?
29. jul
Ako želite da sačuvate duže vreme svežim svoj paradajz iz bašte kada dođe hladnije vreme, možete da iščupate cela stabla paradajza i da ih okačite u podrum - paradajz će nastaviti da raste i da sazreva zbog neiskorišćenih...
Kako da sačuvamo turšiju duže vreme?Kako da sačuvamo turšiju duže vreme?
31. januar
Konzumiranjem sveže pripremljenih proizvoda kao što je domaća turšija, zdravstvene koristi su brojne ako jke smatramo probiotičkom hranom....
Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?
30. avgust
Postoje metode čuvanja pečurki za duže vreme, ali treba biti pažljiv kada se radi o konzerviranju. Čak i da su pečurke jestive, kada ne vodite računa o higijeni kod pripreme, možete da dobijete trovanje od njih....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Ako želite da napravite konzervisane paprike koje ćete zatim puniti, prethodno treba ih blanširate paprike kako bi blago omekšale....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Sveže paprike sa paradajz sosomSveže paprike sa paradajz sosom
21. jun
Pečemo paprike i oljuštimo ih. Uvaljamo u brašno i pržimo. U drugom tiganju ili šerpi pravimo sos od paradajza i dodajemo začine i prstohvat soli da paradajz ne kisi ako je svež....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Ali kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme? Teglu ili čašu za vodu delimično napunite vodom i stavite krajeve stabljika začinskog bilja u vodu u tegli (isecite mali deo stabljika bilja)....
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu. Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši i da se čuva duže vreme. Grašak je veoma koristan izvor proteina, gvožđa i nerastvorljivih vlakana....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Punjene sveže paprike u multikukeru za 7 minutaPunjene sveže paprike u multikukeru za 7 minuta
18. dec.
Pomešajte ih sa ostatkom nadeva i prelijte preko paprika. Uključite multikuker i podesite ga na 7 minuta. Pustite da pritisak sam padne. Prijatno uz punjene sveže paprike u multikukeru za 7 minuta....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Kvasac Bez obzira da li koristite suvi ili sveži kvasac, morate biti sigurni da je i dalje aktivan i da radi. Proces fermentacije je veoma važan!...
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Tokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
S vremena na vreme proveravajte jabuke i uklonite sve one koje su u međuvremenu istrulele. Prvo koristite one velike, jer one mogu postati mekše znatno ranije od onih manjih....
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?
31. mart
Kad je izvadimo za nju ne treba da je zalepljeno testo; - Ponekad kolač koji pečemo pregori, ostavimo ga da se ohladi i onda ga ostružemo pažljivo sitnim rendetom; - Da sačuvamo kolač duže svežim treba da prekrijemo...
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeHrana, koju treba da jedete kako biste živeli duže
01. nov.
Brokoli Brokoli sadrži mnogo korisnih sastojaka i ako ga konzumirate redovno, pomoći će vam da se sačuvate od nekih vrsta raka. On je takođe veoma koristan za mozak i oči. 5....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Kada je crni biber u zrnu, može da sačuva svoju aromu dosta duže vreme, nego gotov mleveni u kesicama....
Kako da sačuvate avokado svež?Kako da sačuvate avokado svež?
11. okt.
Ako ne možete da ga pojedete odmah nakon što ga oljuštite, ali ne znate kako da ga održite svežim duže vreme, onda je ovaj savet samo za vas....
Evo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vremeEvo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vreme
12. jun
Ovsene pahuljice One vas drže sitim duže vreme, ali samo ako su kvalitetne. Čia semenke Namirnica budućnosti koja ima veliku hranljivu vrednost i koja će vas držati sitim duže vreme....
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Potrebno vam je deset paprika, preporučuje se da budu crvene. Kada su pohovane, budu slatkate, ali ako vam se ne sviđa, onda uzmite zelene paprike. Za nadev vam treba sir tip feta - 200 g i 200 g svežeg sira....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Ovo ima smisla - sveže ubrane biljke sadrže više vitamina i mikroelemenata. Ali to ne znači da treba zanemariti higijenu....