Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da konzerviramo paprike

Kako da konzerviramo paprike

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1521
Paprike u tegli

Paprike mogu da se konzeriraju na nekoliko načina u zavisnosti od toga šta želite od njih da spremite. Možete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom mestu.

Ako želite da napravite konzervisane paprike koje ćete zatim puniti, prethodno treba ih blanširate paprike kako bi blago omekšale. Potrebno vam je otprilike kilogram paprika, staklenka za kompot, 1 kašičica soli i 1 komad aspirina.

Voda treba da provri u šerpi - po mogućstvu većoj. Kada je voda provrela, počinjete da stavljate prethodno oprane i očišćene paprike u vodi. Ostavljate paprike dok ne promene svoju boju.

Nakon toga ih vadite i ređate u staklenke za kompot. U svaku staklenku stavljate po 1 aspirin i 1 kašičicu soli. Kada ih naređate, dolivate vruću vodu, ako je potrebno i zapečete teglice.

Važno je da naređate paprike dok su još uvek vruće, a dodavanje vode možda i nije neophodno, jer će se same paprike ocediti u teglici. Kada ih zaklopite, poklopac okrenite na dole.

Ukoliko želite, možete konzervirati papriku za punjenje i po sledećem receptu:

Konzervirane pečene paprike

Pomešajte jednake količine ulja i sirćeta i stavite po jednu kašičicu u izdubljenu papriku, lepo je polijete iznutra, nakon toga tečnost sipajte nazad u činijicu i nastavite sa sledećom paprikom. Na kraju ih ređajte u tepsiju - ideja je da malo uvenu, i tako ih ostavite jednu noć. Sledećeg dana ih poređajte u tegle i dolivajte sok, koje su paprike pustile u tepsiji, zatvorite i kuvajte oko 15 minuta.

Ako želite da napravite pečenu papriku za salatu u teglama, možete koristiti gornji recept za blanširanje paprika. Neophodno je da operete i očistite papriku, kada se malo osuši, ravnomerno je ispecite.

Počnite da ređate paprike, na kraju dodajte dva aspirina. Zaklopite i okrenite poklopce na dole. Nije neophodno da ih unapred gulite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest