Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se pohuju paprike

Kako se pohuju paprike

Nina NordNina Nord
Džedaj
11513
Pohovane paprike

Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle.

Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje i sa nadevom koji se topi u ustima, smesom od raznih sireva.

Ukoliko nemate nekoliko vrsta sireva, možete koristiti običan kravlji. Potrebno vam je deset paprika, preporučuje se da budu crvene.

Kada su pohovane, budu slatkate, ali ako vam se ne sviđa, onda uzmite zelene paprike. Za nadev vam treba sir tip feta - 200 g i 200 g svežeg sira.

Za nadev vam treba isto tako i mleveni biber. Potrebno vam je za pohovanje 2 šolje prezli, 4 supene kašike susama, so, biber po ukusu, 3 jajeta.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Stavite na pleh list folije i poređajte paprike. Pecite u rerni dok ne budu goove.

Pohovane paprike

Izvadite i stavite u najlon kesu 20 minuta. Oljuštite paprike, probajte da ih ne rascepite. Ostavite da se potpuno ohlade.

Dok se hlade pripremite nadev. Pomešajte sastojke za nadev u posudi. Nemojte soliti, u siru ima dovolno soli.

Stavite posudu u frižider. Nakon što se paprike ohlade, očistite višak vlage od svake paprike uz pomoć salvete.

Isecite tankim nožem po dužini, napunite nadevom i zatvorite. Umutite jaja. Pomešajte prezle sa susamom, posolite i pospite biberom.

Uvaljajte paprike u smesu za pohovanje, potoptie u umućena jaja i nakon toga ponovo uvaljajte u smesu za pohovanje. Ugrejte tiganj na umerneoj vatri i sipajte jedan centimetar ulja u njega.

Pržite paprike dok ne dobiju zlatnu boju, po dva-tri minuta sa svake strane. Izvadite na deblju salvetu da se ocedi mast. Servirajte sa paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest