Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Orada se koricom od orahaServirajte oradu sa koricom od oraha sa kriškama limuna.
Prijatno!...
25. avgust
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Orada u rerniRibu (očišćenu i oceđenu) stavljam u posudu za pečenje. Stavljam so i pravim razreze odozgo u koje stavljam kriške limuna (isto u stomak).
U tiganju blago pržim krompir na kružiće sa lukom i zelenom paprikom (samo da malo...
14. jun
Savršena orada u rerniServirala sam savršenu oradu u rerni sa pečenim paprikama sa belim lukom i peršunom, takođe i sa salatom od paradajza i krastavaca.
Ako volite oradu, probate i naše predloge za oradu na roštilju ili oradu u tiganju....
14. avgust
Aromatična orada u rerniKada je gotova izvadite iz posude za pečenje i servirajte aromatičnu oradu u rerni....
26. jun
Biljna orada u rerniPosipamo oradu maslinovim uljem, namažemo je smesom spolja i iznutra, posipamo i vino. Ostavljamo dvadesetak minuta da se napoji....
03. jun
Filetirana orada u marinadiU istu posudu staviti filete orade da odstoje sat vremena.
Ugrejati na tiganju maslinovo ulje i pržiti samo sa strane kožice.
Minut pred kraj dodati i marinadu u tiganj i sve zajedno izvaditi....
08. mart
Orada u krem sosuOradu filetirati, posoliti i pobiberiti, pa uvaljati u oštro brašno. Ispržiti je u tiganju na maslinovom ulju.
Za sos prokuvati belo vino, pa dodati neutralnu pavlaku, so, biber i narendanu koru limete....
16. januar
Punjena orada u folijiOrada u foliji se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta....
17. januar
Orada sa kornfleksomVeć gotovu oradu sa kornfleksom jedemo toplu sa odgovarajućim garnirungom - na primer krompirom ili kroketama od krompira....
30. dec.
Orada na tiganjuČim omekša, dodajte vino i sačekajte da se redukuje.
U sos iscedite 1/2 limuna i začinite ga sa malo soli i bibera po ukusu.
Poslužite orade uz prilog od povrća, a sos poslužite u sosijeri....
02. januar
Orada na roštiljuDobro očistite orade, sklanjajući im iznutrice. Dobro natrljajte solju i biberom spolja i iznutra i istucanim lukom po želji iznutra.
U svaku oradu stavite kriške limuna i iseckan peršun....
13. jul
Orada sa senfomPoslužite oradu sa senfom prelivenu sosom od tečnosti koja je nastala tokom pečenja i uz prilog po vašem ukusu.
Neka vam je prijatno sa ovom pečenom oradom!...
19. dec.
Orada sa sosomČim ispari, dodajte luk, paradajz, šeri, vino i šećer, dinstajte dok se ne dobije konzistencija sirupa.
Zapecite filete na roštilju, pospite ih solju i servirajte sa sosom....
15. sep.
Orada sa pečurkamaZa to vreme, oradu očistimo od unutrašnjosti. Skidamo ljuske. Nakon što lepo operemo hladnom vodom ostavljamo sa strane da se odvoji višak vode. Na kraju prelivamo marinadom od belog vina i aromatičnih začina....
05. okt.