Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada sa senfom

Orada sa senfom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Orada sa senfom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Možda je ovo najukusnija riba koju ćete probati, zato ne propustite ovu oradu sa senfom"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada, svaka oko 300 g
  • senf - 4 kašike, krupan
  • belo vino - 100 ml
  • ruzmarin - grančica
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • čeri paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Sa jedne strane orade, oštrim nožem napravite ne previše duboke zareze. Začinite sa malo soli i mlevenim biberom.

U trbušnu šupljinu svake ribe stavite po 2 čena belog luka, listiće ruzmarina i prstohvat majčine dušice. Možete da koristite i suve začine.

Zareze na oradi napunite senfom.

Pleh obložite papirom za pečenje. Prebacite ribu u pleh.

Oko riba poređajte čeri paradajz.

Prelijte sve belim vinom i šoljicom maslinovog ulja.

Ispecite na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni za oko 15 minuta.

Poslužite oradu sa senfom prelivenu sosom od tečnosti koja je nastala tokom pečenja i uz prilog po vašem ukusu.

Neka vam je prijatno sa ovom pečenom oradom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: