Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Kako se kuva karfiol?Kako se kuva karfiol?
26. feb.
Pecite u rerni do zlatne boje; - Krem supa od karfiola - Zgnječite karfiol. Kada je karfiol skuvan, može se pasirati dok ne dobijete glatku kremastu konzistenciju....
Karfiol u slaniniKarfiol u slanini
05. januar
Ovom smesom puniti karfiol - one šupljine do stabljike. Zaviti karfiol u lente slanine. Peći 30 minuta na 230 stepeni C. Služiti toplo....
Karfiol u rerniKarfiol u rerni
29. april
Poređajte karfiol preko. Pokrijte drugim slojem pirea i preko poređajte karfiol. Na kraju rasporedite mrve sa parmezanom....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
Veganski karfiol u rerniVeganski karfiol u rerni
10. nov.
Veganske šnicle od karfiola su zaista ukusne i jednostavne za pripremu. Takođe se mogu koristiti u veganskim sendvičima ili u kombinaciji sa nekom veganskom salatom....
Karfiol u bešamel sosuKarfiol u bešamel sosu
14. april
Karfiol se blanšira otprilike 2-3 minute, stavlja se u vatrostalnu posudu, zaliva se pripremljenim bešamel sosom, na njega se stavlja topljeni sir, biber i izrendani kačkavalj....
Karfiol u crvenom sosuKarfiol u crvenom sosu
18. dec.
Obariti karfiol. U tiganj narendati paradajz i beli luk, dodati peršun, kim i papriku i ulje. Propržiti dok se sve lepo ne zgusne. Dodati karfiol i kuvati 20 minuta....
Ceo karfiol u rerniCeo karfiol u rerni
31. mart
Nakon što se aranžira na način po vašoj želji, dodaje se limun i posipa se peršunom! Ceo karfiol u rerni - ispada neodoljivo dobro i ukusno!...
Zapečen karfiol i šargarepaZapečen karfiol i šargarepa
16. avgust
Pecite na 250 stepeni, a jelo je pečeno kad se uhvati zlatno - braon korica. Prijatno uz zapečeni karfiol i šargarepu!...
Karfiol za zimuKarfiol za zimu
02. feb.
Nalijte sa tečnost preko karfiola. Ostavite da odstoji. Nakon tri nedelje karfiol za zimu se može konzumirati....
Karfiol sa siromKarfiol sa sirom
17. nov.
Sipajte preliv preko karfiola. Pecite 15-20 minuta u umerenoj rerni dok ne dobije zlatastu boju....
Karfiol sa sirevimaKarfiol sa sirevima
30. april
Iskidajte karfiol na ružice veličine po vašoj želji. Stavite ga u vrelu posoljenu vodu 7 minuta i nakon toga ga dobro ocedite. U šerpu sipajte pavlaku i mleko i ugrejte na umereoj-slaboj vatri....