Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Iverak sa pirinčemIverak sa pirinčem
24. okt.
Nasecite iverak na male komade, a kosti i glavu, zajedno sa celerom, lukom, šargarepom i komoračem, skuvajte u bujon, koji začinite bosiljkom i procedite kada je gotov....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Ceo iverak na roštiljuCeo iverak na roštilju
26. mart
Kod većih iveraka pravi se razrez u udubljenju kad se okrene. Poznaje se kad je gotov kad ispari tečnost, koja se stvorila u otvoru/prorezu. Ovaj trik se primenjuje i kada kuvamo ovu celu ribu u rerni....
Ukusan iverak na tiganjuUkusan iverak na tiganju
26. jul
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i stavite iverak, namažite maslinovim uljem sa kožom odozgo prvo da se zapeče minut, nakon toga okrenite sa druge strane dok ne dobije lepu boju....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Pečeni iverak sa hrskavom koricomPečeni iverak sa hrskavom koricom
25. okt.
Raspoređujemo smesu ravnomerno preko filetiranog dela iverka. U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i stavljamo iverak....
Iverak u rerni sa komoračem i krompiromIverak u rerni sa komoračem i krompirom
22. okt.
Pecite otprilike sat vremena na 190-200 °C s obzirom na to da imamo iverak od 2 kilograma. Ako je vaš manji, redukujte vreme i orijentišite se prema procepima - iverak je gotov kada u njemu nema sakupljene tečnosti....
Iverak na gril tiganju sa prilogomIverak na gril tiganju sa prilogom
13. maj
Stavljamo gril tiganj sa uljem na vatru da se ugreje. Iverak je veoma suvua riba, zato prilikom pripreme treba da pazimo da je ne isušimo još više....
Iverak u rerni sa tikvicama i belim lukomIverak u rerni sa tikvicama i belim lukom
02. feb.
Iverak se očisti od iznutrica i opere se temeljno. Po leđima (tamno deo) se prave tri ne mnogo duboka razreza oštrim nožem. Ceo se maže maslinovim uljem, uključujući i u procepima i stomaku i soli se....
Iverak na roštilju sa vodom od LurdesaIverak na roštilju sa vodom od Lurdesa
17. mart
Gotovi fileti iverka se serviraju preliveni preostalom vodom od Lurdesa i posuti blago zaprženim belim lukom na kriške i iseckanim peršunom. Prijatno!...
Iverak iz rerne sa krompirom i lukomIverak iz rerne sa krompirom i lukom
23. jun
Pecite 30 minuta 1 kg iverka, a do 1.400 pečenje može biti duže za 45 minuta na 190-200 stepeni. Orjentišite se prema prorezima po ribi - kada tečnsot/sok/ u njima ispari, iverak je gotov. 7....
Iverak sa laganim sosom od origana i limunaIverak sa laganim sosom od origana i limuna
17. nov.
Raspoređujem filete iverka na radnu dasku s nožem ka gore. Blago ih začinim solju. Rapoređujem po 1 supenu kašiku smese sa prezlama po svakom ribljem filetu i dodajem....
IverakIverak
31. jul
Iverak živi u mutnim i peskovitom dnu, gde se obično kamuflira tako što imitira boju okoline gde se nalazi. Iverak je riba koja se hrani mesom. Poznato je 30 vrsta iverka, a u Bugarskoj se zna za 3....
Halibut (Iverak)Halibut (Iverak)
19. nov.
Morska riba, poznata kao Halibut ili Iverak, kao sa mnogim drugim imenima, živi je dokaz neobičnosti prirode....
Prženi iverakPrženi iverak
22. mart
Iverak je neverovatno ukusna riba....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....