Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeInfuz od kora dunje dobro pere posedelu kosu.
Samo od kore ploda se prave i slatko od dunja, žele od dunja, pirea od dunja i druga kulinarska iskušenja.
Pogledajte još koristi semenki dunje....
15. jul
Kako da duže očuvate fadž ili brauni?Ako ste pripremili neodoljivi fadž ili vaš omiljeni brauni i želite da ih sačuvate duže vreme svežima, ali ne znate kako, pročitajte naredne redove i saznaćete.
Pravilno skladištenje kolačića
- Čuvanje na sobnoj...
01. april
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeŠta treba da jedemo, pijemo i radimo kako bismo živeli dug i zdrav život? Mnogi ljudi traže odgovor na to pitanje.
Eksperti, koji istražuju režime ishrane, izgrađene samo na prirodnoj hrani, tvrde da dnevni unos određene...
01. nov.
DunjeVrste dunja
Razlikuju se 4 osnovne vrste dunja:
- Asenica - dunje su srednje krupne, imaju pravilnu površinu i jabučast oblik....
22. jun
Sendviči za duže putovanjeNa svaku krišku stavlja se kriška ementalera, na to se stavljaju trakicee kiselih krastavčića, kriška pršute, trake šargarepe i sve pospite biberom.
Napravite sendviče.
Zatim ih umotajte u salvetu i providnu foliju...
29. jul
Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!Leto je vreme da napunite svoj organizam voćem i povrćem iz bašte ili sa pijace. Sada u izobilju ima paradajza, krastavaca, šargarepe, kupusa, paprika. Oni su blli dugo izloženi suncu i na taj način su se u njima razgradili...
02. mart
Gladujte tokom dana da biste živeli dužeAko ne jedete tokom dana postoji veća verovatnoća da doživite duboku starost i da se čak u poslednjim godinama života radujete zavidnom zdravlju. To su ustanovila osamedesetogodišnja istraživanja.
Istraživanja su sprovedena...
21. avgust
Kako da osušimo dunje?Potopite komade dunje na oko 3 minuta u slanu vodu – na 1 litar vode stavite po 1 kašičicu soli. Kada to završite, poređajte komade dunje na rešetku ili ih stavite da se suše na suncu....
10. nov.
Marinirane tikvice za duže konzumiranjeDobro promešajte i ostavite da se začine oko 30 minuta.
Pecite ih na roštilju, bolje je da ne budu mnogo hrskave.
Oljuštite beli luk i isecite na kriške ili pasirajte da bi ukus bio zasićeniji....
02. okt.
Karamelizovane dunjePoslednja dunja se seče na male kocke, meša se sa semenkama drugih dunja i ostatkom šećera. Sastojci se prelivaju šoljom vode. Stavlja se da provri i kuva se oko 5-6 minuta na umerenoj vatri....
03. okt.
Punjene dunjeDunje se prelivaju sosom i serviraju se sa garnirungom od kuvanog krompira sa maslacem.
Pročitajte takođe za šta su korisne dunje....
03. okt.
Kandirane dunjeDunje operite i očistite. Naseckajte ih na kocke.
Vodu i šećer sipajte u šerpu i na šporet i prokuvajte. Dodajte sok od limuna i kuvajte dok smesa ne postane gušća.
Dunje sipajte u pleh i prelijte ih sirupom....
01. okt.
Poširane dunjeTečnost treba da uvri, da se zgusne, a dunje da omekšaju.
Poširane dunje dobijaju neverovatnu ćilibarsku boju i aromu!...
30. april
Pečene dunjeOčistite dunje i isecite ih na parčiće. Očišćene i isečene dunje stavljajte u vodu s malo limunovog soka da ne pocrne.
U svako parčence zabodite po 1-2 karanfilića....
18. nov.
Kisele dunjeIzaberu se dunje srednje veličine, tako da mogu cele da uđu u trolitarsku teglu. Operu se i izbuše nožem na nekoliko mesta.
Ređaju se u teglu, nakon toga se sipa so, šećer, sirće i tablete aspirina istucane u prah....
29. dec.
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu.
Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
03. avgust
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Slatko od dunjeŠećer i vodu sipajte u dovoljno duboku šerpu i stavite na ringlu da proključa. Za to vreme operite i narendajte dunje.
Dodajte ih smesi sa šećerom i kuvajte na tihoj vatri, dok se smesa ne zgusne dovoljno....
24. sep.