Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeKako da pomognemo sebi korama od dunje
15. jul
Infuz od kora dunje dobro pere posedelu kosu. Samo od kore ploda se prave i slatko od dunja, žele od dunja, pirea od dunja i druga kulinarska iskušenja. Pogledajte još koristi semenki dunje....
Kako da duže očuvate fadž ili brauni?Kako da duže očuvate fadž ili brauni?
01. april
Ako ste pripremili neodoljivi fadž ili vaš omiljeni brauni i želite da ih sačuvate duže vreme svežima, ali ne znate kako, pročitajte naredne redove i saznaćete. Pravilno skladištenje kolačića - Čuvanje na sobnoj...
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeHrana, koju treba da jedete kako biste živeli duže
01. nov.
Šta treba da jedemo, pijemo i radimo kako bismo živeli dug i zdrav život? Mnogi ljudi traže odgovor na to pitanje. Eksperti, koji istražuju režime ishrane, izgrađene samo na prirodnoj hrani, tvrde da dnevni unos određene...
DunjeDunje
22. jun
Vrste dunja Razlikuju se 4 osnovne vrste dunja: - Asenica - dunje su srednje krupne, imaju pravilnu površinu i jabučast oblik....
Sendviči za duže putovanjeSendviči za duže putovanje
29. jul
Na svaku krišku stavlja se kriška ementalera, na to se stavljaju trakicee kiselih krastavčića, kriška pršute, trake šargarepe i sve pospite biberom. Napravite sendviče. Zatim ih umotajte u salvetu i providnu foliju...
Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!
02. mart
Leto je vreme da napunite svoj organizam voćem i povrćem iz bašte ili sa pijace. Sada u izobilju ima paradajza, krastavaca, šargarepe, kupusa, paprika. Oni su blli dugo izloženi suncu i na taj način su se u njima razgradili...
Gladujte tokom dana da biste živeli dužeGladujte tokom dana da biste živeli duže
21. avgust
Ako ne jedete tokom dana postoji veća verovatnoća da doživite duboku starost i da se čak u poslednjim godinama života radujete zavidnom zdravlju. To su ustanovila osamedesetogodišnja istraživanja. Istraživanja su sprovedena...
Kako da osušimo dunje?Kako da osušimo dunje?
10. nov.
Potopite komade dunje na oko 3 minuta u slanu vodu – na 1 litar vode stavite po 1 kašičicu soli. Kada to završite, poređajte komade dunje na rešetku ili ih stavite da se suše na suncu....
Marinirane tikvice za duže konzumiranjeMarinirane tikvice za duže konzumiranje
02. okt.
Dobro promešajte i ostavite da se začine oko 30 minuta. Pecite ih na roštilju, bolje je da ne budu mnogo hrskave. Oljuštite beli luk i isecite na kriške ili pasirajte da bi ukus bio zasićeniji....
Karamelizovane dunjeKaramelizovane dunje
03. okt.
Poslednja dunja se seče na male kocke, meša se sa semenkama drugih dunja i ostatkom šećera. Sastojci se prelivaju šoljom vode. Stavlja se da provri i kuva se oko 5-6 minuta na umerenoj vatri....
Punjene dunjePunjene dunje
03. okt.
Dunje se prelivaju sosom i serviraju se sa garnirungom od kuvanog krompira sa maslacem. Pročitajte takođe za šta su korisne dunje....
Kandirane dunjeKandirane dunje
01. okt.
Dunje operite i očistite. Naseckajte ih na kocke. Vodu i šećer sipajte u šerpu i na šporet i prokuvajte. Dodajte sok od limuna i kuvajte dok smesa ne postane gušća. Dunje sipajte u pleh i prelijte ih sirupom....
Poširane dunjePoširane dunje
30. april
Tečnost treba da uvri, da se zgusne, a dunje da omekšaju. Poširane dunje dobijaju neverovatnu ćilibarsku boju i aromu!...
Pečene dunjePečene dunje
18. nov.
Očistite dunje i isecite ih na parčiće. Očišćene i isečene dunje stavljajte u vodu s malo limunovog soka da ne pocrne. U svako parčence zabodite po 1-2 karanfilića....
Kisele dunjeKisele dunje
29. dec.
Izaberu se dunje srednje veličine, tako da mogu cele da uđu u trolitarsku teglu. Operu se i izbuše nožem na nekoliko mesta. Ređaju se u teglu, nakon toga se sipa so, šećer, sirće i tablete aspirina istucane u prah....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu. Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Slatko od dunjeSlatko od dunje
24. sep.
Šećer i vodu sipajte u dovoljno duboku šerpu i stavite na ringlu da proključa. Za to vreme operite i narendajte dunje. Dodajte ih smesi sa šećerom i kuvajte na tihoj vatri, dok se smesa ne zgusne dovoljno....
Aromatične pečene dunjeAromatične pečene dunje
07. dec.
Tako punjene dunje postaju dosta mekane i prijatne za jelo....