Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjska rebra u rerniRebra začinite cela, nemojte ih seći na porcije. Rukama utrljajte začine u rebra - ulje, so, čubar, alevu papriku, biber i malo ljute aleve paprike....
15. avgust
Svinjska rebra u đuvečariSklonite poklopac i ako ima potrebe zapecite rebra još 10 minuta.
Izvadite i poslužite odmah svinjska rebra u đuvečari....
14. maj
Svinjska rebra u kesiIsečemo svinjska rebra na poricije. Propremamo marinadu od piva, meda, senfa, limuna, luka, belog luka, kečapa i svih ostalih sastojaka. Mešamo dok ne dobijemo omogenu smesu....
10. sep.
Sjajna svinjska rebra u rerniPecite sjajna svinjska rebra u rerni sat vremena na 220 stepeni....
05. nov.
Pečena svinjska rebra u đuvečariNakon toga smanjite temperaturu na 170 stepeni i pecite rebra još tri sata. Možete da otvorite poklopac da se dobro zapeku.
Servirajte pečena svinjska rebarca u đuvečari topla....
08. sep.
Svinjska rebra sa pireomPoslužite vaša svinjska rebra sa pireom u lepom tanjiru za serviranje....
17. jul
Svinjska rebra na roštiljuUgrejte roštilj i namažite ga, nakon oko 20-30 minuta mariniranja stavite rebra da se peku....
05. april
Svinjska rebra sa krompiromNakon toga se sklanja folija, stavlja se (po želji) paradajz pire ili domaća ljutenica, meša se i sve se zapeče dok ne porumene svinjska rebra sa krompirom....
19. jul
Svinjska rebra sa povrćemU posudu pomešati ulje, so, biber, kari, vlašac, peršun, mlevenu papriku, senf i sve preliti preko rebaraca i dobro izmešati rukama.
Najbolje je da odstoji u marinadi preko noći u frižideru.
Sutradan spremiti povrće...
22. mart
Svinjska rebra sa prazilukomZagrejte ulje i propržite rebra svuda ravnomerno dok ne porumene. Prebacite ih u glinenu posudu. U ulju gde su se pržila rebra, propržite iseckani praziluk i šargarepu....
27. feb.
Svinjska rebra u sosu na roštiljuPojačajte temperaturu roštilja, pecite još 15 minuta i mažite rebra sosom dok se peku....
14. avgust
Svinjska rebra u slatko-kiselom sosuU ne metalnu posudu pomešajte sastojke za sos i dobro promešajte dok se med ne rastopi.
Stavite rebra, dobro uvaljajte u potopite u sos. Uvijte posudu sterč folijom i ostavite u frižideru na 12 sati....
12. april
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Pečena svinjska rebra sa pivomPečena svinjska rebra sa pivom serviramo uz odgovarajući garnirung....
05. mart
Marinirana svinjska rebra sa krompirićimaMožete rebra da pečete i u plehu, ali ga pokrijte folijom, ako nemate kesu za pečenje.
Marinirana svinjska rebra sa krompirićima poslužite sa sezonskom salatom....
25. maj
Svinjska rebra na austrijski načinSvinjska rebra na austrijski način koja će se svideti svakom ljubitelju malih zalogaja.
1. Pomešajte sve sastojke za marinadu u posudi i namažite obilno njom svinjska rebra.
2....
27. april
Svinjska rebra na roštilju klasikaSvinjska rebra se podele na porcione parčiće. U posudi se pomešaju gnječeni beli luk i suvi začini (majčina dušice, origani, biber, aleva paprika, ljuta aleva paprika)....
01. okt.
Svinjska rebra na laganoj vatriPojačajte rernu na 200 stepeni i pecite dok svinjska rebra ne dobiju prijatnu preplanulost na laganoj vatri....
29. okt.
Svinjska rebra sa kiselim kupusomIspržite rebra u ugrejanoj masti. Izvadite ih i sipajte isečen praziluk. Kad se izdinsta u njega dodajte alevu papriku i paradajz pire....
15. jul
Svinjska rebra sa vorčester sosomOstavite da se krčka dok se ne zgusne.
Probajte i dodatno začinite, ako treba da se doda šećer.
Kad rebra budu gotova namažite ih sosom sa obe strane i pecite još oko 15 minuta....
13. januar
Svinjska rebra na kineski načinSvinjska rebra posipamo solju i obilno namažemo marinadom.
Stavljamo u posudu sa poklopcem i ostavljamo u frižider da se mariniraju šest sati.
Začinjena rebra pečemo u rerni na 200 stepeni....
20. dec.
Svinjska rebra sa pikantnom marinadomSkuvana svinjska rebra vadimo i ostavljamo da se ocede. Nakon toga potopimo u pikantan sos, okrećemo sa svih strana da se pokriju sosom....
08. sep.
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar