Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Sveži peršun, mirođija, celer, korijander, bosiljak i drugo sveže začinsko bilje mogu ostati sveži do 2 nedelje ili duže kada se čuvaju na ovaj način....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni. Ako je mesto na kom ih čuvate provetreneo i hladnije, isečene lubenice treba da ostanu sveže od deset do četrnaest dana....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Tako će bez problema izdržati u frižideru 2-3 dana, a ako je zaista svež i do 5 dana....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Zrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju. Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako čuvati svež ruzmarin?
27. april
Kako onda možete čuvati svež ruzmarin? Prihvatamo činjenicu da već gajite ruzmarin u svojoj bašti ili u saksiji na balkonu ili na prozoru....
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Kako čuvati svežu ribu i školjke?
01. okt.
Riba je proizvod koji možemo bezbedno čuvati u zamrzivaču, ali samo ako smo sigurni da je sveža. Ako ne sumnjate u kvalitet ribe, možete je bezbedno zamrznuti i ostaviti tako do 3 meseca....
Kako da gajimo mirođiju u saksijiKako da gajimo mirođiju u saksiji
23. mart
Veoma je praktično i više nego udobno kada imate sveže začine. Jela koja se spreme sa njima budu dosta aromatičnija i ukusnija. Zato možete i sami da odgajate mirođiju kod kuće....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Ipak, treba znati da je kiseli kupus koristan, ali ne koliko je to sveži kupus, jer vremenom dragocene i korisne materije potpuno ili delimično nestaju....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Sušeni začini se čuvaju godinama, ali su najbolji za upotrebu ako se koriste u roku od jedne godine....
Čudesne koristi sveže mirođijeČudesne koristi sveže mirođije
25. okt.
Sveža mirođija stimuliše metabolizam i pomaže izbacivanju masti....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Poželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja. Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Sudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon. Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Kada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Oguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana. Kako pravilno da čuvate šalot luk? Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
Kako da čuvamo sveži bosiljak?Kako da čuvamo sveži bosiljak?
31. jul
Bosiljak je vrlo osetljiva biljka, koja ima tendenciju brzog kvarenja, ako se ne čuva pravilno. Sveže biljke svih vrsta su vrlo kratkotrajne....
Kako da čuvamo sveži spanać?Kako da čuvamo sveži spanać?
25. maj
Sveži spanać se veoma brzo kvari i njegov rok trajanja je samo nekoliko dana. Kako biste produžili rok trajanja, treba da znate kako da ga pravilno čuvate sveži spanać....