Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta čips čini našem telu?Čips je bez sumnje jedna od omiljenih namirnica širom sveta. Koliko god da je ukusan, ipak je dokazano da je šips jedna od najštetnijih stvari koje možete da pojedete, a njegovo redovno konzumiranje, zbog opasnih sastojaka...
29. nov.
ČipsPoslednje što može da se tvrdi je da je čips korisna hrana, ali iako ne nosi koristi za naše telo, u izvesnoj meri je uživanje za naša čula....
26. jun
Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?Tvrdi kokosov orah se samelje u fin prah za pripremu kokosovog brašna. Ono ima lagan miris koksovogo oraha, i idealno je za sve vrste recepata gde nisu potrebni jaki i aromatični sastojci.
Osim mnogobrojne upotrebe u...
26. mart
Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?Ruzmarin je biljka sa dugom istorijom kulinarske i aromatične upotrebe. Međutim, ovo nije jedina upotreba ruzmarina. Primene ruzmarina su poznate u tradicionalnoj biljnoj medicini, kao i u ajurvedskoj medicini. Pored toga...
28. april
Šta nam nedostaje u telu ako nam kosa opadaNa opadanje kose ili tanjenje vlasi mogu uticati različiti faktori. Veoma je rasprostranjeno mišljenje da zbog nedostatka osnovnih hranljivih materija gubimo svoju kosu.
Osnovne hranljive materije za održavanje zdrave...
28. sep.
Svinjetina u Italiji - šta je to čini mesom vrhunskog kvalitetaItalijanska kuhinja je izuzetno bogata i to ne uključuje samo svima poznata i omiljena mediteranska jela, već i hranu od mesa. Vrste mesa u italijanskim jelima uglavnom zavise od toga koje se životinje masovno uzgajaju...
22. jun
Banana čipsBanana čips pecite u rerni zagrejanoj na 190-200 stepeni oko 15-20 minuta - iznutra treba da bude mekan, a spolja hrskav....
13. jul
Pikantni čipsKrompir oljuštite, operite i isecite tanko /u secku ili ljuštilicom/.
Pržite u ulju dok ne porumeni i pospite solju i ljutom alevom paprikom....
22. jun
Domaći čipsSavet: Ukoliko imate rebrasto rende, isecite krompir na njemu i dobićete rebrast čips. Ovako pripremljen čips je veoma ukusan, zdrav, bez aditiva.
Prijatno!...
23. mart
1
Kukuruzni čipsOstavite tako kukuruzni čips da se suši potpuno dok ne postane hrskav i u njemu ne bude vode....
31. mart
Čokoladni čipsKrompir ogulite i isecite na tanke kolutiće. Prelijte ih hladnom vodom i neka ostanu tako pola sata.
Zatimsipajte vodu i osušite krompir u pamučnoj krpi.
U činiji pomešajte kakao i šećer u prahu.
Uvaljajte u ovu...
07. maj
Pij prokuvanu vodu svakog dana! Pogledaj šta će uraditi tvom teluVoda je osnova života. Nikada ne teba da je se lišimo zamenjujući je drugim napicima koliko god da su zdravi (prema njihovim etiketama). Svakodnevno treba da pijemo minimum po dve litre providne tečnost da bismo bili zdravi...
27. april
Čips od slanineGotov čips od slanine pospite biberom i krupno mlevenom ljutom paprikom, kao i zgnječenim belim lukom.
Odlično meze za svako piće ili prilog za glavno jelo.
Prijatno!...
07. avgust
Domaći rebrasti čipsGotov rebrasti čips izvaditi iz rerne, posoliti i uživati u divnoj grickalici.
Savet: Ukoliko nemate rebrastu seckalicu, može vam poslužiti rende ili nastavak za secka. Ili pak nožem isecite na što tanje listiće....
30. januar
Čips od jabukeNakon toga posipamo voćni čips cimetom i šećerom i stavljamo ga na srednju rešetku u rerni da se peče.
6. Pečemo domaći čips minimum 2 sata i 30 minuta ili dok ne bude gotov....
25. avgust
1
Čips od krompiraAko želite možete da ispržite čips u obilnoj količini ulja pazeći da ga ne prepržite....
14. april
Dijetetski domaći čipsServiramo hrskav dijetetski čips od krompira sa domaće pripremljenim umakom, namazom ili vegetarijanskom paštetom.
Neverovatno ukusno!...
08. maj
1
Čips od keljaListiće od kelja operemo, ocedimo i osušimo. Iskidamo krupnije, tvrde deblje žilice u sredini odvojimo.
Pomešamo sa maslinovim uljem i malo soli (nemojte preterivati sa solju, zato što kelj ima svoju prirodnu so).
Listove...
16. mart
Domaći kokos čipsAko želite sad je trenutak da dodate so ili šećer ili jednostavno da ostavite čips nezačinjen, zavisi kako više volite....
12. nov.
Čips od cvekleČips od cvekle ispečen do hrskavosti dekorišemo sosom po ukusu.
Možemo da začinimo i taminim balzamiko sosom i da ga dodamo u salatu....
02. dec.
Čips od pasuljaPecite čips 18-20 minuta ili dok čips od pasulja ne porumeni.
Dok je još topao on je mek, ali kad se ohladi bude hrskav. Što više stoji, hrskaviji je....
18. januar