Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da pripremimo brzo uz piletinuŠta da pripremimo brzo uz piletinu
07. mart
Pileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom. Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako...
DžinDžin
05. mart
Džin (Gin) je jako alkoholno piće, koje ljubitelji alkoholnih napitaka znaju zbog njegovog prisustva u brojnim koktelima, popularnim u celom svetu. Originalni džin se priprema od plodova kleke (Juniperus), kao i od drugog...
Šta ide uz šampanjac?Šta ide uz šampanjac?
20. dec.
Šampanjac je mnogo fleksibilniji od većine vina kada je u pitanju izbor hrane uz koju ćete ga poslužiti. Koliko je važan odabir šampanjca po našem ukusu, toliko je važan i izbor sa čime ćemo ga upariti. Pa šta ide...
Uz šta ide bundeva?Uz šta ide bundeva?
08. nov.
Bundeva se često služi tokom zimske sezone. Svojim blagim ukusom i divnom aromom postaje omiljeni sastojak u brojnim receptima, a definicija da je zdrava hrana je nesumnjiva. Zovu je i voćno povrće, a kao što smo već...
Uz šta idu tikvice?Uz šta idu tikvice?
03. dec.
Tikvice su definitivno veoma zdrave i imaju nizak sadržaj kalorija. Bogate su mnogim hranljivim materijama, uključujući vitamin C, vitamin A, vitamin B9, kalijum i vlakna. One mogu da se kombinuju sa različitom hranom...
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
U narednim redovima pokazaćemo vam šta treba da stavite na svoj sto, služeći pečeno jagnjeće meso, koje je upravo izvađeno. Salate za pečenu jagnjetinu Klasična salata koja se služi uz jagnjeće pečenje je zelena...
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Osnovni princip uparivanja vina sa različitim jelima je da se snaga vina spoji sa bogatstvom jela, a njegova aroma sa delikatnim ukusom jela. Jelo nikada ne bi trebalo da bude jače od vina po aromi i bogatstvu. Zbog toga...
Kokotel Džin FisKokotel Džin Fis
26. jun
Koktel treba da sadrži alkohol, šećer, voće i malo pene. Mnogo je dobar kada se pravi sa džinom, ali isto može i ako koristite i druga alkoholna pića. Isprobajte različite varijante....
Koktel Džin SangrijaKoktel Džin Sangrija
27. jun
Lagano promućkajte koktel da ga promešate, azatim sipajte porto preko svega. Pospite gotovi koktel Džin Sangrija sa sveže izrendanim muškatnim oraščićem....
Koktel mehurasti džinKoktel mehurasti džin
19. januar
Ovo može biti glasnik džin tonika, a takođe je i prefinjen napitak - jeftin i osvežavajuć. Pomešamo džin, šećer i kore limuna i mešamo dok se šećer ne istopi. Presipamo koktel u visoku koktel čašu, punu namrvljenog...
Roze džin tonikRoze džin tonik
31. jul
1
U ohlađenu čašu stavite led i kriškice leda. Dodajte dižn i tonik i lepo izmešajte vaš džin tonik. Živeli sa ovim roze džin tonikom!...
Koktel džin i kurasoKoktel džin i kuraso
21. feb.
Stavljamo malo izdrobljenog leda u čašu za miksanje. Sipamo džin i kuraso na led i dobro izmešamo. Dodajemo sok od pomorandže. Presipamo koktel sa džinom u ohlađenu koktelsku čašu i ukrašavamo uvijenom koricom pomorandže...
Džin tonik sa pomorandžomDžin tonik sa pomorandžom
27. feb.
Ako ne možete da nabavite takav, koristite običan džin u koji stavljate fine korice pomorandže, rastvorite šećer, zatvorite hermetički i čuvajte tako jednu noć da se aromatizuje....
Praznični želiran džin-tonikPraznični želiran džin-tonik
28. maj
Možete da stavite i nekoliko zrnca kardamona za još arome. 2....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Evropska statistika navoda da sve više ljudi radi od kuće, a termin "home office" je svima poznat, nezavisno od toga da li imaju i elementarna znanja iz engleskog jezika. Međutim, rad od kuće je mač sa dve oštrice. Sa...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Belo vino Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
Kako da smršamo uz pomoć pčelinjeg polena?Kako da smršamo uz pomoć pčelinjeg polena?
20. jul
Proces gubitka viška kilograma obično se završava potrebom za jačanjem tela, koje je izgubilo ne samo kilograme, već i energiju i potrebno mu je jačanje na zdrav način. Za one koji sebi postavljaju ovaj zadatak, potrebno...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Šta da jedemo kod gihta?Šta da jedemo kod gihta?
06. januar
Giht je ozbiljna bolest koju karakteriše poremećeni metabolizam proteina u telu. Ovo je jedna od neizlečivih bolesti, ali je moguće smanjiti učestalost i trajanje kriza. Zbog toga se moraju znati karakteristike bolesti...