Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od paradajza sa presečenom zaprškomNakon 15 minuta čorbu posolimo po ukusu i dodajemo zapršku od jaja.
Ona se pravi tako što blago umutimo jaja i dodajemo ih u kipuću čorbu, mešajući da se preseče.
Dodajemo maslac i posipamo sitno isečenim peršunom....
04. nov.
Zečija čorba sa zaprškom za decuU tankom mlazu začinjavamo čorbu na sledeći način: prvo iz bujona supe sipamo po malo u posudu sa zaprškom i nakon toga je sipamo nazad u šerpu.
Zečija čorba sa zaprškom za decu je gotova....
10. jun
Čorba loptice sa toplom zaprškom od rasolaZa zapršku:
Umutite jaje i dodajte 2 supene kašike brašna, 2 supene kašike kiselog mleka. Dodajte jednu posudu rasola, pomešajte sa jednom kutlačom supe. Sipajte smesu u malu šerpu i stavite na vatru da provri....
08. dec.
Teleća čorba sa zaprškomSkidamo sa vatre.
Pravimo zapršku od umućenog jajeta i kiselog mleka. Dodajemo uz neprestano mešanje, pazimo da se ne preseče....
22. sep.
Gusta svinjska čorba sa zaprškomAromatizujte svinjsku čorbu sveže mlevenim biberom i kad se ohladi zapržite je umućenim jajetom u kiselom mleku.
Gusta svinjska čorba sa zaprškom je gotova....
24. avgust
Jagnjeća škembe čorba sa zaprškomNakon što se skloni sa vatre začinjava se jajima, sirćetom i istucanim belim lukom....
06. jun
Najukusnija krompir čorba sa zaprškomČorba vri na veoma tihoj vatri. Deset minuta pre nego što je sklonimo sa vatre dodajemo u nju zapršku, lovorov listi i rezanca. Ostavljamo čorbu od krompira da se krčka još 15 minuta....
27. maj
Uksuna teleća čorba sa zaprškomDolijte vruć bujon od čorbe, da se postepeno ujednači temperatura. Dodajte zapršku u tankom mlazu u čorbu uz neprestano mešanje.
Smanjite ringlu i dodajte so, biber po ukusu i usitnjene čenove belog luka....
25. sep.
Čorba sa lopticama i zaprškomSkidamo sa vatre da se malo ohladi. Pravimo zapršku od dobro umućenog jajeta i kiselog mleka, dodajemo malo od toplog bujona.
Dobro umutimo i uz neprstano mešanje sipamo zapršku u čorbu....
02. avgust
Teleća čorba sa kuvanom zaprškomŠkembe čorba se može pripremati na različite načine. Ja vam preporučujem da probate ovu iz moje kuhinje, koja je, originalna ili ne, neverovatno ukusna i meni je najbolja....
15. januar
Gusta čorba sa kuglicama i zaprškomDodajte preostali seckani peršun i ostavite da se kuva 5 minuta, nakon čega je čorba od kuglica gotova.
Gusta čorba sa kuglicama mesa i zaprškom je veoma ukusna....
06. januar
Čorba sa pečurkama i hladnom zaprškomKada je čorba od pečuraka gotova, pažljivo se začinjuje smesom, tako što se prvo u hladnu zapršku dodaje deo bujona.
Nakon toga se sve vraća u šerpu i imate raskošnu čorbu sa pečurkama i hladnom zaprškom....
28. april
Krompir čorba sa rezancima i zaprškomPodesite pažljivo temperaturu da se ne preseče.
Krompir čorba sa rezancima i zaprškom je mnogo ukusna....
01. dec.
Keto pileća čorba sa hladnom zaprškomKeto pileću čorbu sa hladnom zaprškom poslužite posutu peršunom.
Pošto je paprika samo za ukus, možete koristiti mesnati deo kod drške paprike, pri čemu ćete ukloniti samo semenke....
06. jul
Jagnjeća čorba sa krompirom i zaprškomProbamo da li je slano i ako je potrebno posolimo. Stavljamo nekoliko kapljica limuna i dodajemo hladnu zapršku od jajeta i svežeg mleka....
22. feb.
Teleća škembe čorba sa kuvanom zaprškomNapravite zapršku od ulja sa alevom paprikom i dodajte pre serviranja.
Začinite izgnječenim belim lukom sa sirćetom i krupnije samlevenom ljutom paprikom....
30. jun
Pileća čorba sa fidom i zaprškomOstaviti da se kuva, dok se fida ne skuva u potpunosti (10-15 minuta).
Zaprška: Žumance umutiti sa mlekom i sirćem. Supu skinuti sa ringle. U zapršku dodati 4-5 kutlača supe, pa dobro promešati....
09. jun
Kako da popravimo presečeni majonez?Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine:
- U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
16. mart
Čorba od kopriva sa zaprškomPolako i stalno mešajte da se zaprška ne zgrudva i zatim je vratite u čorbu, ponovo polako i uz mešanje. Sklonite sa vatre čorbu od povrća dok ovo radite.
Čorba od koprive za zaprškom je gotova!...
02. april
Čorba od rakova sa zaprškomKuvamo čorbu oko 15 minuta - dok ne nabubri pirinač, nakon toga je sklanjamo sa vatre.
Dodajemo umućena jaja sa kiselim mlekom i zapržimo čorbu.
Serviramo je posutu biberom i peršunom isečenim na sitno....
06. jul
Čorba od tikvica sa zaprškomČorpa sa zaprškom je pogodna za bebe, koje se hrane žumancem....
15. sep.
Čorba od dženarike sa zaprškomPrelijte vodom i ostavite da se kuva. Malo pre nego što čorba bude gotova, dodajte čubar i so po želji.
Nakon nekoliko minuta čorbu sklonite sa vatre u zapržite je sa umućenim mlekom i jajetom....
24. jul
Čorba od krompira sa zaprškomKad se povrće skuva stavite fidu i kuvajte još 5-10 minuta.
Zapržite čorbu tako što u posudi umutite kiselo mleko i jaje i uz neprestano mešanje sipate od bujona....
31. okt.