Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da sačuvamo grašak za zimuSušenje graška
Druga varijanta za konzerviranje graška jeste da se on osuši na suncu. Kada ga uberete i dobro očistite, rasporedite ga u tankom sloju na sunčanom mestu sa dosta strujanja vazduha....
21. sep.
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela....
11. mart
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
13. januar
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
ParmezanProizvodnja Parmezana
Za proizvodnju 1 kg Parmezana je neophodno 16 litra kravljeg mleka. Parmezanu treba 36 meseci da sazri....
18. jul
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana.
Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...
29. nov.
Kako da napravimo sok od paradajzaDa bi se sačuvao duže vremena, možete pokriti slojem ulja ili sterilizovati. Vreme sterilizacije je 20-30 minuta za tegle od 1 l....
24. dec.
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove je veoma jednostavan za pripremu, a tokom leta je veoma prijatan i aromantičan način da izađete na kraj sa vrućinama.
Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi...
01. okt.
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKoristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda. Nezamenljiva...
01. avgust
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeImajte na umu da proces sušenja na vazduhu traje između 10 i 14 dana.
Sušenje voća u kućnoj rerni
Najlakša stvar na svetu. Zagrejte rernu na 60 stepeni u režimu "Turbo"....
04. jul
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako da sačuvamo orahe od crva?Mnogo domaćina, krajem leta, sa užasom konstatuje da su orasi koje čuvaju napadnuti od crva. Osnovni uzrok pojave crva u orasima je štetočina pod imenom Carpocapsa amplana. Ovaj insekt, koji se hrani semenom oraha je mali...
31. januar
Kako sačuvati cveklu?Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule.
Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
24. nov.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaPasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
27. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaNa taj način začin će sačuvati ukus, aromu i svoju boju i može da se koristi kao svež u svako vreme....
06. april
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli.
Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
28. sep.
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeDunja je ćesto nazivana Zlatna jabuka i najstarije je voće poznato čoveku. još je Homer govorio o neobičnom voćnom drvetu u vrtovima Hisperida. Pre 2600 godina čovek je upoznao ovaj magični prirodni dar i saznao je o njegovim...
15. jul