Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sa čime da kombinujemo pržene tikviceGlavna jela za kombinovanje sa prženim tikvicama
Pržene tikvice se takođe mogu servirati kao prilog raznim glavnim jelima, što ih čini raznovrsnim i prilagodljivim jelom....
26. avgust
Čime da garniramo pečenu ribu?Koristi se za konzumaciju, serviran kako topao, tako i hladan.
Pre nego što ispečete ribu, premažite je uljem u kojem ste umutili malo brašna i alevu papriku - dobićete primamljivu glazuru nakon pečenja....
13. april
Čime da zamenimo pavlaku?Ako se pitate čime da zamenite pavlaku prilikom pripreme omiljenih proizvoda od testa, supa i peciva, onda je ovaj članak samo za vas i otvoriće nove kulinarske horizonte.
Ako ste tokom poslednje kupovine zaboravili...
17. jul
Čime da zamenimo šećer?Da li volite slatko?
U ovom članku Vas nećemo ubeđivati da ga izbacite. Naprotiv. Ispričaćemo vam o zdravoj alternativi - kako da zadovoljite svoju želju za ukusnim desertom i da se osećate dobro.
Evo koji su prirodni...
16. mart
Kako da spremimo najukusniju ribuZbog nežnijeg ukusa i krhke teksture oni zaista omogućavaju bezbrojne mogućnosti za spremanje putem prženja, pohovanja, pečenja, poširanja, kuvanja i kuvanja na pari....
27. dec.
Kako da prepoznamo dobru ribu?Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani.
Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
06. jul
Kako da pravilno pržimo ribu?Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe.
Prženje i pečenje su najpopularniji načini pripremanja ribe....
18. januar
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Da se ne biste zapitali zašto bi morali da zamenite pirinač u obrocima drugim namirnicama, pojasnićemo da je reč samo o belom rafinisanom pirinču.
Za razliku od prirodnih vrsta pirinča, on je prerađen i ne sadrži...
06. okt.
Čime da zamenimo sir u ishraniSir je važan deo ishrane mnogih ljudi. Može da bude teško da se pronađu zdrave zamene sira, ale nije nemoguće! Kao dokaz za to navešćemo nekoliko zamena za sir koje treba da se probaju.
Evo koje su to:
Sir Neufchatel...
02. avgust
Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?Primeri načina kuvanja svinjske plećke:
- janije - sa graškom, krompirom, šargarepom i crnim lukom / sa krompirom, lukom, paprikom i paradajzom / sa boranijom;
- u rerni - šnicle ili ceo komad, servirani sa posebnim prilogom...
13. jun
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Jaje je životinjski proizvod, koji poseduje neverovatna nutritivna svojstva, kao i raznovrsne primene u mnoštvu slanih i slatkih jela.
Među najdragocenijim kvalitetima jaja je to što su izuzetno bogata proteinima,...
05. jul
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Za pripremu ukusnog kineskog prženog pirinča dobro je koristiti jasmin pirinač za tu svrhu....
23. maj
Sos za ribu sa renomPrelivamo vrelom vodom i ostavljamo da se ohladi. Nakon toga višak vode procedimo, dodajemo sirće, so i šećer.
Promešamo i stavljamo u staklene tegle. Dobro zatvaramo i ostavljamo da odstoji 2-3 dana....
05. januar
Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?Da li vam se dešavalo da u poslednjem trenutku shvatite da nemate jaja, a počeli ste da pravite kolač ili palačinke, tek ste došli kući umorni da izlazite ponovo do prodavnice... neprijatno!
E meni se desilo da sam došla...
10. april
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite.
Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
30. sep.
Kako da lako i brzo očistite ribu?Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
30. maj
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu je jedna od najtežih. Kod alergije na ribu se dobija alergijska reakcija na određeni protein. Protein se nalazi u mišićima ribe. Taj protein koji izaziva alergiju je u drugačijon koncetraciji u različitim...
28. dec.
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Zamena pšeničnog brašna u keto slatkišima može da bude izazov, pošto ova vrsta brašna sadrži visok nivo ugljenih hidrata. Uprkos tome, postoji nekoliko alternativa koje možete koristiti da biste pripremili ukusne slatkiše...
01. jul
Kako da serviramo kavijar?Takođe se servira sa bagetom ili se pripremaju originalne korpe za kavijar....
13. maj
Pikantni preliv sa pavlakom za ribuUmutite pavlaku i pomešajte je sa fino rendanom jabukom i lukom.
Dodajte mlevene orahe, mirođiju, suvo grožđe, sos Tabasko i so po želji. Ostaviteu frižider nekoliko sati.
Preliv je najbolji za kuvanu ribu....
25. april
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Marinada za ribuPromešajte dobro sve začine za marinadu za ribu.
Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata.
Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
19. april