Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sa čime da kombinujemo pržene tikviceSa čime da kombinujemo pržene tikvice
26. avgust
Glavna jela za kombinovanje sa prženim tikvicama Pržene tikvice se takođe mogu servirati kao prilog raznim glavnim jelima, što ih čini raznovrsnim i prilagodljivim jelom....
Čime da garniramo pečenu ribu?Čime da garniramo pečenu ribu?
13. april
Koristi se za konzumaciju, serviran kako topao, tako i hladan. Pre nego što ispečete ribu, premažite je uljem u kojem ste umutili malo brašna i alevu papriku - dobićete primamljivu glazuru nakon pečenja....
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Ako se pitate čime da zamenite pavlaku prilikom pripreme omiljenih proizvoda od testa, supa i peciva, onda je ovaj članak samo za vas i otvoriće nove kulinarske horizonte. Ako ste tokom poslednje kupovine zaboravili...
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Da li volite slatko? U ovom članku Vas nećemo ubeđivati da ga izbacite. Naprotiv. Ispričaćemo vam o zdravoj alternativi - kako da zadovoljite svoju želju za ukusnim desertom i da se osećate dobro. Evo koji su prirodni...
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Zbog nežnijeg ukusa i krhke teksture oni zaista omogućavaju bezbrojne mogućnosti za spremanje putem prženja, pohovanja, pečenja, poširanja, kuvanja i kuvanja na pari....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani. Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe. Prženje i pečenje su najpopularniji načini pripremanja ribe....
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Čime da zamenimo pirinač u jelima?
06. okt.
Da se ​​ne biste zapitali zašto bi morali da zamenite pirinač u obrocima drugim namirnicama, pojasnićemo da je reč samo o belom rafinisanom pirinču. Za razliku od prirodnih vrsta pirinča, on je prerađen i ne sadrži...
Čime da zamenimo sir u ishraniČime da zamenimo sir u ishrani
02. avgust
Sir je važan deo ishrane mnogih ljudi. Može da bude teško da se pronađu zdrave zamene sira, ale nije nemoguće! Kao dokaz za to navešćemo nekoliko zamena za sir koje treba da se probaju. Evo koje su to: Sir Neufchatel...
Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?
13. jun
Primeri načina kuvanja svinjske plećke: - janije - sa graškom, krompirom, šargarepom i crnim lukom / sa krompirom, lukom, paprikom i paradajzom / sa boranijom; - u rerni - šnicle ili ceo komad, servirani sa posebnim prilogom...
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?
05. jul
Jaje je životinjski proizvod, koji poseduje neverovatna nutritivna svojstva, kao i raznovrsne primene u mnoštvu slanih i slatkih jela. Među najdragocenijim kvalitetima jaja je to što su izuzetno bogata proteinima,...
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Za pripremu ukusnog kineskog prženog pirinča dobro je koristiti jasmin pirinač za tu svrhu....
Sos za ribu sa renomSos za ribu sa renom
05. januar
Prelivamo vrelom vodom i ostavljamo da se ohladi. Nakon toga višak vode procedimo, dodajemo sirće, so i šećer. Promešamo i stavljamo u staklene tegle. Dobro zatvaramo i ostavljamo da odstoji 2-3 dana....
Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?
10. april
Da li vam se dešavalo da u poslednjem trenutku shvatite da nemate jaja, a počeli ste da pravite kolač ili palačinke, tek ste došli kući umorni da izlazite ponovo do prodavnice... neprijatno! E meni se desilo da sam došla...
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?
30. sep.
Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite. Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Alergija na ribu je jedna od najtežih. Kod alergije na ribu se dobija alergijska reakcija na određeni protein. Protein se nalazi u mišićima ribe. Taj protein koji izaziva alergiju je u drugačijon koncetraciji u različitim...
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?
01. jul
Zamena pšeničnog brašna u keto slatkišima može da bude izazov, pošto ova vrsta brašna sadrži visok nivo ugljenih hidrata. Uprkos tome, postoji nekoliko alternativa koje možete koristiti da biste pripremili ukusne slatkiše...
Kako da serviramo kavijar?Kako da serviramo kavijar?
13. maj
Takođe se servira sa bagetom ili se pripremaju originalne korpe za kavijar....
Pikantni preliv sa pavlakom za ribuPikantni preliv sa pavlakom za ribu
25. april
Umutite pavlaku i pomešajte je sa fino rendanom jabukom i lukom. Dodajte mlevene orahe, mirođiju, suvo grožđe, sos Tabasko i so po želji. Ostaviteu frižider nekoliko sati. Preliv je najbolji za kuvanu ribu....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Marinada za ribuMarinada za ribu
19. april
Promešajte dobro sve začine za marinadu za ribu. Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata. Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....