Bonapeti.rs»Saveti»Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?

Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?

Sa čime da pripremimo svinjsku plećku?
Fotografije: Daniela Ruseva

Svinjska plećka je divan komad mesa koji dolazi iz oblasti ramena životinje, a taj deo postaje izuzetno sočan i nežan ako se polako kuva nekoliko sati i nije skup u prodavnici.

Uvek birajte komad koji izgleda sveže i ima crvenkasto-ružičastu boju, najbolje ga je pripremiti odmah, a možete ga čuvati do 3 dana u frižideru ili ga zamrznite u zamrzivaču.

Sa svinjskim plećkom, manje je verovatno da će se meso osušiti, čak i ako se priprema nekoliko minuta duže nego što bi trebalo. Svinjsku plećku možete pripremiti na mnogo načina - možete da pečete celo parče u rerni, možete da je isečete i na manje komade, pogodna je za janije i pripremu mlevenog mesa.

Primeri načina kuvanja svinjske plećke:

- janije - sa graškom, krompirom, šargarepom i crnim lukom / sa krompirom, lukom, paprikom i paradajzom / sa boranijom;

- u rerni - šnicle ili ceo komad, servirani sa posebnim prilogom (sos od pečuraka ili drugi sos, krompir pire, pečeno povrće ili samo krompir). Može se napraviti i u kesi, bilo sa pirinčem ili sa povrćem;

- dinstana svinjetina - sa prazilukom / crnim lukom i pečurkama;

- đuveč - sa puno povrća kao što su luk, krompir, šargarepa, paprika, paradajz, uz začine i masnoću, sve u velikoj đuvečari;

- vinski kebap;

- zalogaji u tiganju;

- rolat od svinjetine;

- na roštilju;

- ako je meso mleveno, onda ima mnogo opcija - ćevapi, ćuftice (pečene, pržene, na roštilju), punjene paprike, čorba sa mesnim kuglicama, ćuftice sa belim / paradajz sosom, lazanje, musaka, sarme, rolat Stefani, špageti bolonjeze, zapečeno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji