Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Kako se konzervira patlidžan?Pečene patlidžane ljudi bolje svare, što je još jedan plus u prilog odabiru ovog načina pripreme. Za konzerviranje koristite samo čiste tegle bez mirisa....
07. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako da ispečemo patlidžanKada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne.
Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
26. jul
Kako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
25. maj
Patlidžan u rerniOljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
19. avgust
Patlidžan sa majonezomPatlidžan operite i ispecite u rerni ili na šporetu. Oljuštite ih i isecite.
Ređajte ih u dublju posudu, dodajte izgnječeni beli luk i posolite po ukusu.
Umutiti mikserom ili viljuškom....
04. sep.
Patlidžan sa mocarelomKad patlidžan omekša, poređamo mocarelu, isečemo na kriške i pečemo, dok se ne rastopi i zapeče....
15. april
Patlidžan sa nadevomPatlidžan horizontalno isecite, izdubite i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 200 stepeni.
Napravite nadev od smese mlevenih namirnica i polovine patlidžana i napunite dobijenom nadevom patlidžan....
20. sep.
Najukusniji patlidžan u rerniOperite patlidžane, odsecite dršku i isecite ih na komade debljine nekoliko milimetara.
Posolite ih blago i stavite ih u đevđir na sat vremena kako bi izgubili gorčinu. Nakon tog vremena ih isperite i osušite....
29. mart
Prženi patlidžan u teglamaOčišćeni patlidžan isecite na kriške po dužini i posolite obilno da se ocedi gorak sok 1-2 sata.
Nakon toga prelijte i pržite dok ne bude gotov sa obe strane u ugrejanom ulju....
10. april
Patlidžan u paradajz sosuPatlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove. Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega. Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja....
05. sep.
Pohovani patlidžan u rerniPatlidžan se opere i oljušti. U zavisnosti od veličine patlidžana, iseče se na tri ili četiri vertikalne kriške.
Svako od njih isecite od vrha do dna na trake koje podsećaju na dlan....
09. nov.
Poređani patlidžan i tikvceP.S Nisam začinjavala dodatnim začinima pečeni patlidžan, zato što je ljutenica bila domaća i imala je beli luk, biber, so, ali po želji možete začiniti kako vam se dopada....
20. jun
Posni patlidžan u rerniPatlidžan se opere i iseče na kolutove, posoli i ostavi da pusti gorak sok. Posle deset minuta se opere i osuši.
Ređa se u pleh sa papirom za pečenje na dnu. Peći na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
18. jul
Mariniran patlidžan u tegliIsecite patlidžan na kriške. Zapržite ih u zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem. Posolite svako parčence.
Dodajte cele čenove belog luka, sveže strukove origana i bosiljka....
21. maj
Ukusni patlidžan u rerniOčistite patlidžan i isecite ga na kolutove.
Stavite kolutove patlidžana u posudu, posolite i prekrijte hladnom vodom. Ostavite tako 20 minuta....
29. april
1
Pečeni patlidžan u teglamaOčišćene patlidžane postavite uspravno u cediljku ili đevđir, kako bi se ocedila voda (ovaj korak je veoma važan, jer se u suprotnom slučaju može desiti da se patlidžan pokvari)....
25. sep.