Predložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan.
Lepo je da nema začina i da možete u samo gozbu da dodate šta god je potrebno. Drugi recept je za kjopoolu - predlažemo vam jedan veoma jednostavan način za sterilizaciju celih patlidžana, koje posle toga treba da sameljete.
Sterilizacija patlidžana
Potrebni sastojci: 1 kg patlidžana, 8 paradajza, beli luk, so po ukusu.
Način pripreme: kada kupujete patlidžan birajte mlađe povrće. Paradajz treba da bude dosta zreo. Patlidžan očistite - odsecite rep povrća i oljuštite.
Nakon toga povrće isecite na krupnije kockice i stavite u đevđir ili drugu odgovarajuću posudu da se ocedi i da isteče gorak sok. Lepo je da posolite.
Nakon oko 40 minuta kad sok iscete, patlidžan lepo ocedite i poređajte u odgovarajuće tegle. Između svake šake patlidžana, koju stavljate u teglu, dodajte čen belog luka - po ukusu.
U odgovarajuću posudu stavite prethodno izrendan ili sitno iseckan paradajz, odstavite da provri i sklonite. Punite tegle patlidžanom i prelijte toplom sokom od paradajza, treba da ostavite oko santimetar razmaka od ivica tegle.
Nakon toga stavite poklopce i zatvorite - sterilizujte ih pola sata, nakon toga izvadite da se ohlade. Ako volite neke začine, na primer peršun, možete ga dodati u sos od paradajza.
Sledeći predlog koji vam dajemo je kako da napravit sterilizovani patlidžan za kjopoolu, možete dodati u sos u paradajz.
Sledeći predlog koji vam dajemo je kako da napravite sterilozovani patlidžan za kjopoolu. Evo i šta vam je potrebno.
Sterilizovani patlidžan za kjopolu.
Potrebni sastojci: 1 kg patlidžana, 6 paprika, 5 paradajza, so po ukusu.
Način pripreme: Paradajz koji birate, ponovo treba da bude dobro uzreo. Pecite patlidžan -ceo, na jakoj vatri ili na roštilju, nakon toga oljuštite, skinite drške i dok su topli stavite ih u tegle.
Paprike takođe pecite, nakon toga oljuštite i isecite na komade. Dodajte od paprika u patlidžan i stavite nekoliko krišaka crvenog paradajza, posolite i zatvorite tegle. Sterilizujte oko 50 minuta.
Kada dođe red za korišćenje patlidžana. otvorite, sameljite sadržaj i dodajte prethodno izgnječen beli luk, isečeni peršun i so, ako je potreno.
Komentari