Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
22. mart
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuKako da izaberemo lubenicu
Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
20. avgust
Karfiol u slaniniOvom smesom puniti karfiol - one šupljine do stabljike.
Zaviti karfiol u lente slanine.
Peći 30 minuta na 230 stepeni C.
Služiti toplo....
05. januar
Karfiol u rerniPodelite glavicu karfiola na ružice srednje veličine. Skuvajte karfiol u posoljenoj vodi.
Blendirajte kriške hleba, zajedno sa origanom i parmezanom, da dobijete mrve....
29. april
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
13. dec.
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Karfiol
Svojim izdašnim mesom i laganim ukusom idealan je za trpezu tokom jeseni i zime. Ostaje samo da ga izaberemo, tako da maksimalno iskoristimo njegove kvalitete ukusa....
05. nov.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
21. jun
Veganski karfiol u rerniPrepolovite čen belog luka i dodajte u karfiol.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite karfiol u rerni na 180 stepeni oko 20-30 minuta dok ne omekša....
10. nov.
Karfiol u crvenom sosuObariti karfiol.
U tiganj narendati paradajz i beli luk, dodati peršun, kim i papriku i ulje.
Propržiti dok se sve lepo ne zgusne.
Dodati karfiol i kuvati 20 minuta....
18. dec.
Karfiol u bešamel sosuKarfiol se blanšira otprilike 2-3 minute, stavlja se u vatrostalnu posudu, zaliva se pripremljenim bešamel sosom, na njega se stavlja topljeni sir, biber i izrendani kačkavalj....
14. april
Zapečen karfiol i šargarepaKarfiol i šargarepu očistiti i oprati. Karfiol podeliti na cvetiće, a šargarepu iseći na krugove.
Vodu sipati u šerpu srednje veličine, pa ostaviti da provri....
16. avgust
Karfiol sa sirevimaIskidajte karfiol na ružice veličine po vašoj želji. Stavite ga u vrelu posoljenu vodu 7 minuta i nakon toga ga dobro ocedite.
U šerpu sipajte pavlaku i mleko i ugrejte na umereoj-slaboj vatri....
30. april
Karfiol za zimuNalijte sa tečnost preko karfiola.
Ostavite da odstoji. Nakon tri nedelje karfiol za zimu se može konzumirati....
02. feb.
Karfiol sa siromSipajte preliv preko karfiola. Pecite 15-20 minuta u umerenoj rerni dok ne dobije zlatastu boju....
17. nov.
Koju kafu da izaberemo?Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana!
Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
11. okt.
Karfiol u sosu iz rerneKarfiol očistite, podelite na ružice i stavite u posoljenu vodu da se kuvaju.
Izvadite ih i poređajte u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno nauljali....
05. mart
Karfiol u slatko-kiselom sosuKada servirate stavite u tanjir ružice karfiola, blago posolite, pospite biberom i sa dve kašike maslinovog ulja.
Odozgo izdašno prelijte sosom. Po želji ukrasite karfiol u slatko-kiselom sosu sa zelenišem....
26. nov.
Karfiol i pančeta sa jajimaStaviti vodu da proključa u šerpi i dodati očišćeni karfiol. Kuvati petnaest minuta. Procediti karfiol i ostaviti da se ohladi. Podeliti karfiol na male cvetiće.
Staviti maslac na tiganj da se otopi....
18. okt.
Karfiol sa pikantnim pohovanjemSvaka ružica skuvanog karfiola se umaće u pikantnu smesu za pohovanje i prži se sa obe strane dok ne postane zlatasta.
Vadi se na kuhinjski ubrus da upije masnoću....
11. nov.