Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraNakon toga operite rešetku vrelom vodom i operite sunđerom, osušite.
Čišćenje rešetke sodom bikarbonom
Ukoliko je rešetka mnogo prljava, možete je očistiti samo u rastvoru od vreme vode i sode....
01. avgust
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan....
27. april
Štrudla od jabuka na tiganju za 10 minutaPosipamo nadevom od jabuka po celoj kori, odozogo posipamo sa malo krupnije mlevenih oraha i po užoj strani uvijamo rolat, a njega na ružu.
Teflonski tiganj dobro namažemo masnoćom i poređamo dobijene ruže....
04. dec.
Kolač od jabuke na grčki načinOčistite jabuke i isecite ih na kocke. Pomešajte ih sa orasima, suvim grožđem, šećerom i cimetom i promešajte ih dobro. Uključite rerni da se zagreje do 180 stepeni....
16. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeAko volite da koristite jabuke u vašim receptima, preporučujemo da probate naše recepte za kolač od jabuke, štrudle sa jabukama ili pitu od jabuka....
27. feb.
Kako da kuvamo na pariGotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti.
Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
19. dec.
Pita od jabuka i orahaPreostalo testo razvijte na male trake, koje se ređaju preko nadeva kao rešetka. Pecite pitu od jabuka u zagrejanoj rerni dok ne bude gotova....
14. maj
Slatko od jabuka i krušakaJabuke i kruške se operu, očiste i iseku na sitno.
Dodaju se u gotov sirup i ostavljaju se na laganoj vatri da se krčkaju, dok se slatko od jabuka ne skuva i ne dobije zlatasto braon boju....
26. maj
Kolač od jabuka i keksaMaslac se istopi i sipa se na dno posude za pečenje. Preko njega se poređa keks.
Jabuke se ljušte i očiste od sredine. Seku se na polumesece i poređaju se preko keksa.
U posudi se pomoću miksera umute jaja....
23. nov.
Marmelada od jabuka u multkukeruAko želite da pripremite veliku količinu marmelade od jabuka, samo povećajte količine proizvoda.
Marmelada od jabuka je savršena za kiflice....
05. okt.
Kolač od jabuka u slojevimaVraćamo kolač od jabuka ponovo u rernu da se peče samo na gornjem grejaču bez ventilatora oko 15 minuta.
Nakon što se ispeče i ohladi kolač, po želji možemo posuti šećerom u prahu....
20. dec.
Slatko od jabuka i šargarepaNa taj način nije potrebno da ih dodatno sterilizujete.
I čarobno slatko je gotovo!
Neverovatno aromatično i ukusno slatko od jabuka i šargarepa - pravo zadovoljstvo za čula! Svima omiljeno, posebno deci!...
14. okt.
Pita od jabuka s maslacemViljuškom izbodite testo, koje se nalazi na dnu, na nekoliko mesta.
Sipajte i rasporedite ravnomerno ohlađen nadev od jabuke u posudu i pospite cimetom i savijte zidove pite na unutra....
01. maj
1
Džem od jabuka i šargarepeOkrenite ih poklopcima na dole dok se ne ohlade.
Oseća se lagana kiselost jabuka, ukus šargarepe i smeđeg šećera - fantastičan je za kolače, rolate i bilo koje deserte i proizvoda od testa!...
17. okt.
Štrudla od jabuka i krušakaTesto se ostavi u frižideru na 24 sata da se odmrzne.
Kad se odmrzne, jabuke i kruške se seku na sitne kockice.
Stavljaju se u veliku posudu zajedno sa šećerom i cimetom i pomešaju se....
22. maj
Džem od jabuka i šljivaOčistite šljive od koštica i operite ih. Isecite jabuke na parčiće i očistite ih od semenki.
Stavite voće u posudu, pospite ga šećerom, prethodno pomešanim sa korom limuna i cimetom....
28. jul
Pestil od jabuka i šljivaŠerpu ponovo stavljamo na vatru i kuvamo kašu 25 minuta, mešamo neprestano. Kad počne da prska, smanjujemo vatru i kuvamo još 45-60 minuta.
Dobijamo gustu smesu tako da pada u komadima sa kašike, a ne da se razliva....
24. nov.
Marmelada od jabuka u kalupuSipajte finu kašu od jabuka i ponovo promešajte. Stavite na vatru i periodično mešajte, kad provri mešajte neprestano da ne zagori. Kuvajte dok se marmelada ne zgusne....
13. sep.
1
Pitice od jabuka u čašiRastvorite kore na radnoj površini i isecite na 8 kvadrata. Izrendajte jabuke, ocedite od soka i stavite ih u posudu. Dodajte šećer, ratluk, isečen na kockice, krupno samlevene orahe i suvo voće. Dobro promešajte....
04. nov.
Ušećerene jabuke na ražnjićuUbacite jabuku na ražnjiću unutra u šerpu i dobro zavrtite da se svuda rasporedi.
Poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da se stegnu tridesetak minuta....
18. avgust
Karamelizovane jabuke na štapićuAko su jabuke kupljene one sigurno imaju finu oblogu od voska, što će smetati karamelu da se zalepi, zato ih oljuštite i potopite na kratko u vodu i nakon toga osušite.
Na vatru stavite šećer sa vodom....
29. jul