Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Ovo je jedna od najčešćih grešaka prilikom pečenja mesa - podešavanje kratkog vremena kuvanja, ali i visoke temperature....
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
Pasulj spada u najčešće pripremljanim kuvanim jelima na ovim prostorima. Došao iz daleke Amerike, on je izuzetno koristan za ljudski organizam....
Najčešće greške kod pravljenja omletaNajčešće greške kod pravljenja omleta
08. feb.
Jedno od najukusnijih i često spremanih jela kod kuće - mekani omlet, koji je gotov za minut! Često se šalimo da je to prva stvar koja postavlja početak umeća svakog kuvara-početnika, bio to i ljubitelj....
Pravila kod kuvanja na pariPravila kod kuvanja na pari
05. feb.
Postoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari. Kuvanje na pari je jedan od najsporijih procesa....
Finese kod kuvanja žita (pšenice)Finese kod kuvanja žita (pšenice)
08. nov.
Kuvano žito sa suvim grožđem i cimetom Potrebni proizvodi: žito - 500 g (pšenica belija) cimet - 1 kašičica orasi - 1 šolja, mleveni šećer u prahu po ukusu keks - 1 pakovanje, običan vanila - 1 pakovanje suvo grožđe...
Rižoto sa šampinjonimaRižoto sa šampinjonima
24. avgust
Pogledajte naše druge uspešne recepte za rižoto sa pečurkama, ukusni rižoto sa vrganjima ili rižoto sa piletinom....
Rižoto sa speltomRižoto sa speltom
28. feb.
Omiljeni rižoto! Prijatno kuvanje!...
Rižoto sa bukovačomRižoto sa bukovačom
04. jul
Tako ćete postići kremastu strukturu tako tipičnu za rižoto. Kada pirinač upije skoro sav bujon (nakon oko 9-10 minuta kuvanja) stavite preostale pečurke, maslac, so i nastavite da mešate još 3-4 minuta....
Rižoto sa koprivomRižoto sa koprivom
21. mart
Prvo stavljamo 2 kutlače, mešamo, sačekamo da ispari tečnost i dodaju se još 2 kutlače i to se ponavlja, dok se ne skuva pirinač za naš ukusan rižoto. Na kraju se stavlja maslac i sitno narendan parmezan....
Rižoto sa siromRižoto sa sirom
15. okt.
Istopite maslac, dodajte luk i izdinstajte ga 3 minuta. Sipajte polovinu kipućeg bujona u šerpu, dodajte luk i pirinač i dinstajte, dok pirinač ne počne da omekšava. Dodajte vino i promešajte, dok se tečnost ne apsorbuje...
Rižoto s paradajzomRižoto s paradajzom
08. okt.
Servirajte rižoto sa bosiljkom i parmezanom....
Rižoto sa cveklomRižoto sa cveklom
19. feb.
Cveklu oljuštite isecite na komade, posolite prelijte maslinovim uljem i na cvekle staviti ne oljuštena čena belog luka. Peći na 200 stepeni 20 minuta. Izmiksati povrce kad bude spremno. Na ulju prodinstati luk, dodati...
Rižoto sa teletinomRižoto sa teletinom
18. feb.
Prodinstajte luk sa kockicama paradajza i sitno iseckanom čili paprikom, posuti crvenu mlevenu papriku i promešati. Prodinstati teletinu u šerpi gde je već povrće i nasuti vodu, dodati pirinač, đumbir, beli luk, so, biber...
Rižoto sa lignjamaRižoto sa lignjama
08. dec.
U gotovi rižoto umešajte maslinovo ulje....
Rižoto sa keljomRižoto sa keljom
14. mart
Prijatno uz rižoto sa keljom!...
Rižoto sa tunomRižoto sa tunom
01. nov.
Dodati konzerve tunjevine kuvanom pirinču i promešati. Vrati na ringlu još minut, promešati i sevirati rižoto sa tunom na tanjire....
Rižoto sa šargarepomRižoto sa šargarepom
10. jun
Dinstati uz dolivanje vode po potrebi dok šargarepa ne bude napola kuvana. Tada umešati opran pirinač i začiniti po ukusu. Kuvati rižoto dok svi sastojci ne postanu mekani....
Rižoto sa sipomRižoto sa sipom
01. avgust
Idealan izgled rižota je kremast, ali da se zrna odvajaju jedno od drugog, da ne bude kašast ili bez oblika. 6. Rižoto servirajte posut parmezanom, po tradiciji sa malo peršuna. Prijatno!...
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši....
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Nemojte da često mešate pirinač. Trebalo bi da ga mešate jedno ako mislite da će zagoreti i to treba da učinite drvenom kašikom, kako se ne bi oštetila njegova tekstura. 5....
Rižoto sa muskatnom bundevomRižoto sa muskatnom bundevom
02. okt.
Posle 20-30 minuta skinite šerpu sa ringle, začinite rižoto solju i biberom, dodajte maslac i rendani parmezan. Rižoto sa muskatnom bundevom je spreman....
Vegan rižoto sa pečurkamaVegan rižoto sa pečurkama
21. jun
1
Čim rižoto bude skoro gotov, dodajte grašak i začinite biberom, posolite i dodajte začin. Na samom kraju dodajte pržene pečurke. Pospite svežim peršunom i poslužite. Vegan rižoto sa pečurkama je gotov....
Rižoto sa tvrdim sirevimaRižoto sa tvrdim sirevima
27. jul
Tiganj se ostavlja na drvenoj dasci na 5 minuta, tako što se rižoto sa tvrdim sirevima periodično meša. Rižoto sa sirevima se servira topao....
Rižoto sa kraljevskim šampinjonimaRižoto sa kraljevskim šampinjonima
29. jun
Uvijamo folijom, da se izdinsta i serviramo rižoto. Po želji u rižoto sa kraljevskim šampinjonima se dodaje parmezan ili druga vrsta sira....
Moj rižoto sa lignjamaMoj rižoto sa lignjama
28. april
Gotov rižoto sa lignjama poslužiti topao....