Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Greške kod pečenja mesaOvo je jedna od najčešćih grešaka prilikom pečenja mesa - podešavanje kratkog vremena kuvanja, ali i visoke temperature....
22. okt.
Pravila kod kuvanja pasuljaPasulj spada u najčešće pripremljanim kuvanim jelima na ovim prostorima. Došao iz daleke Amerike, on je izuzetno koristan za ljudski organizam....
16. okt.
Najčešće greške kod pravljenja omletaJedno od najukusnijih i često spremanih jela kod kuće - mekani omlet, koji je gotov za minut! Često se šalimo da je to prva stvar koja postavlja početak umeća svakog kuvara-početnika, bio to i ljubitelj....
08. feb.
Pravila kod kuvanja na pariPostoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari.
Kuvanje na pari je jedan od najsporijih procesa....
05. feb.
Finese kod kuvanja žita (pšenice)Kuvano žito sa suvim grožđem i cimetom
Potrebni proizvodi:
žito - 500 g (pšenica belija)
cimet - 1 kašičica
orasi - 1 šolja, mleveni
šećer u prahu po ukusu
keks - 1 pakovanje, običan
vanila - 1 pakovanje
suvo grožđe...
08. nov.
Rižoto sa šampinjonimaPogledajte naše druge uspešne recepte za rižoto sa pečurkama, ukusni rižoto sa vrganjima ili rižoto sa piletinom....
24. avgust
Rižoto sa bukovačomTako ćete postići kremastu strukturu tako tipičnu za rižoto.
Kada pirinač upije skoro sav bujon (nakon oko 9-10 minuta kuvanja) stavite preostale pečurke, maslac, so i nastavite da mešate još 3-4 minuta....
04. jul
Rižoto sa koprivomPrvo stavljamo 2 kutlače, mešamo, sačekamo da ispari tečnost i dodaju se još 2 kutlače i to se ponavlja, dok se ne skuva pirinač za naš ukusan rižoto.
Na kraju se stavlja maslac i sitno narendan parmezan....
21. mart
Rižoto sa siromIstopite maslac, dodajte luk i izdinstajte ga 3 minuta. Sipajte polovinu kipućeg bujona u šerpu, dodajte luk i pirinač i dinstajte, dok pirinač ne počne da omekšava.
Dodajte vino i promešajte, dok se tečnost ne apsorbuje...
15. okt.
Rižoto sa cveklomCveklu oljuštite isecite na komade, posolite prelijte maslinovim uljem i na cvekle staviti ne oljuštena čena belog luka.
Peći na 200 stepeni 20 minuta. Izmiksati povrce kad bude spremno.
Na ulju prodinstati luk, dodati...
19. feb.
Rižoto sa teletinomProdinstajte luk sa kockicama paradajza i sitno iseckanom čili paprikom, posuti crvenu mlevenu papriku i promešati.
Prodinstati teletinu u šerpi gde je već povrće i nasuti vodu, dodati pirinač, đumbir, beli luk, so, biber...
18. feb.
Rižoto sa tunomDodati konzerve tunjevine kuvanom pirinču i promešati.
Vrati na ringlu još minut, promešati i sevirati rižoto sa tunom na tanjire....
01. nov.
Rižoto sa šargarepomDinstati uz dolivanje vode po potrebi dok šargarepa ne bude napola kuvana.
Tada umešati opran pirinač i začiniti po ukusu.
Kuvati rižoto dok svi sastojci ne postanu mekani....
10. jun
Rižoto sa sipomIdealan izgled rižota je kremast, ali da se zrna odvajaju jedno od drugog, da ne bude kašast ili bez oblika.
6. Rižoto servirajte posut parmezanom, po tradiciji sa malo peršuna.
Prijatno!...
01. avgust
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši....
27. dec.
Tajne ukusnog rižotaNemojte da često mešate pirinač. Trebalo bi da ga mešate jedno ako mislite da će zagoreti i to treba da učinite drvenom kašikom, kako se ne bi oštetila njegova tekstura.
5....
03. april
Rižoto sa muskatnom bundevomPosle 20-30 minuta skinite šerpu sa ringle, začinite rižoto solju i biberom, dodajte maslac i rendani parmezan.
Rižoto sa muskatnom bundevom je spreman....
02. okt.
Vegan rižoto sa pečurkamaČim rižoto bude skoro gotov, dodajte grašak i začinite biberom, posolite i dodajte začin.
Na samom kraju dodajte pržene pečurke. Pospite svežim peršunom i poslužite.
Vegan rižoto sa pečurkama je gotov....
21. jun
1
Rižoto sa tvrdim sirevimaTiganj se ostavlja na drvenoj dasci na 5 minuta, tako što se rižoto sa tvrdim sirevima periodično meša.
Rižoto sa sirevima se servira topao....
27. jul
Rižoto sa kraljevskim šampinjonimaUvijamo folijom, da se izdinsta i serviramo rižoto.
Po želji u rižoto sa kraljevskim šampinjonima se dodaje parmezan ili druga vrsta sira....
29. jun