Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
ČokoladaRok trajanja i čuvanje čokolade
Po pravilu, rok trajanja čokolade je 6 meseci za čokolade koje nisu punjene i 3 meseca za punjene čokolade, Takođe, mogu se naći i čokolade koje imaju rok trajanja 12 - 18 meseci....
21. avgust
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladni krem napravite tako što ćete ga rastopiti na pari. Maskarpone i umućenu pavlaku pomešajte i mešajte sve dok smesa ne postane glatka. U njih dodajte ohlađenu čokoladu....
07. feb.
Čokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslacaU drugu posudu na vatri stavljamo maslac, šećer i kakao sa malo vode i mešamo dok se maslac i šećer ne rastope.
Kad kolač bude gotov, prelivamo ga glazurom i ukrašavamo kokosovim brašnom....
15. feb.
Topla čokolada u mikrotalasnojU čašu za čaj izlomite čokoladu, prelijte mlekom i stavite na 1 minut na maksimalnu jačinu, promešajte i stavite na još 1 minut....
08. maj
Torta Čokolada i ružeRastopite čokoladni krem i prelijte tortu. Ugrejte čokoladu za ruže na pari. Dodajte glukozu. Umesite dok ne dobijete homogenu smesu. Stavite čokoladno testo u providnu foliju i ohladite ga u frižideru....
25. mart
Čokolada sa jagodamaKada vidite da su jagode suve, izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade u plehu.
Dok se jagode hlade pripremite domaću čokoladu....
19. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Bela čokoladaBela čokolada je proizvod čokolade, pa se zvanično ne može nazvati čokoladom. Ima bledo žutu boju, sličnu slonovoj kosti. Bela čokolada se pravi na skroz drugačiji način od crne i mlečne čokolade....
12. sep.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Topla čokolada s crnim vinomVino se stavi na ringlu da provri. Nakon što je dovoljno vruće sipa se u čokoladnu smesi uz neprestano mešanje. Ponovo se stavlja na ringlu da provri.
Gotova čokolada se sipa u visoku čašu....
12. sep.
Domaća čokolada sa rižomNa pari otopiti maslac i čokoladu, dodati šećer i pirinač. Celu masu staviti u posudu obloženu aluminijum folijom, prekriti i držati u frižideru 8 sati.
Vaša domaća čokolada sa rižom je spremna!...
01. nov.
Topla čokolada sa plazmomNa laganoj vatri mešati dok se smesa ne zgusne. Staviti sa strane 10 minuta.
U čašu sipati kašičicu plazme, pa red čokolade i tako do vrha čaše.
Možete servirati uz šlag ko voli....
01. feb.
Domaća čokolada sa medomDobijenu čokoladnu masu sipajte u pravougaoni oblik i ostavite je da se ohladi i da očvrsne.
Sadržaj kakaoa u ovoj domaćoj čokoladi je 77%.
Domaća čokolada sa medom je gotova....
26. mart
Čokolada sa ekspandiranim pirinčemČokoladu za kuvanje polomiti na kockice, dodati u šerpu i mešati dok se čokolada ne otopi.
Šerpu skloniti sa vatre i umešati ekspandirani pirinač, pa dobro izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili....
21. nov.
Topla čokolada sa rumomRum i čokolada se pomešaju u zagrejanoj čaši.
Prelivaju se pavlakom i posipaju se čokoladnim mrvicama.
Recept za toplu čokoladu sa rumom je gotov.
Eto imamo aromatičan topli napitak....
10. jun
Topla čokolada sa tahinijemIsecite na sitno čokoladu i stavite je u duboku posudu, dodajte kakao.
Kada se mleko sa tihinijem zagreje dovoljno, sipajte pola smese u posudu sa čokoladom i mešajte dok se čokolada ne istopi potpuno od toplote....
21. maj
Topla čokolada sa konjakomČokolada se namrvi na parčiće. Mleko se zagreva, ali ne da provri, dodaje se čokolada i uz neprestano mešanje se rastvara.
Sklanja se sa ringle, dodaje se šećer i konjak i sve se promeša....
04. nov.
Topla čokolada sa amaretomKad se rastopi smanjite vatru i dodajte čokoladu, mešajte dok se ne dobije homogena semesa.
3. U odvojenoj čaši mleka rastvorite skrob tako da nema grudvica. Sipajte ga lagano u čokoladnu s, esu.
4....
10. dec.
Topla čokolada sa šlagomPriprema napitka: U šerpu uliti 900 ml mleka, dodati čokoladu za kuvanje i staviti šerpu na vatru. Kuvati dok mleko ne provri i dok se čokolada ne rastopi....
11. feb.
Kako da sami napravite čokoladne mrviceI obična čokolada će vam biti dovoljna da završite posao, jer se sa njom lakše radi. Najvažnije je da ona bude dobro temperirana, što znači da ne bude ni previše tvrda, ni previše mekana....
07. okt.
Kako se pravi fonduRazlomite čokoladu na parčiće i istopite u šerpi. Dodajte liker i kondenzovano mleko. Isecite na parčiće ananas i breskve, očistite jagode od drški. Umačite parčiće u toplu čokoladu....
03. avgust