Kako da narendamo čokoladu?Kako da narendamo čokoladu?
08. avgust
Toni Aleksov
. Takođe, poželjno je da čokolada bude na sobnoj temperaturi, a ne direktno izvađena iz frižidera. Čokoladu možete narendati na krupnom ili sitnijem sečivu rendeta. Uz pomoć rendeta mogu da se naprave čokoladne ljuspice...
Kako da narendamo đumbir?Kako da narendamo đumbir?
27. april
Toni Aleksov
čuvajte najmnaje 12 sati. Kod gripa ili nazeba svaki dan uzimajte po jednu kašičicu 3 puta dnevno, ali samo drvenom ili plaštičnom kašičicom. Koren đumbira možete da narendate i u mašini za mlevenje kafe ili blenderu...
Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?
12. mart
Toni Aleksov
kojim se susrećemo ne samo mi, već i sve domaćice, koje reše da prave pitu od bundeve, je kako da lako narendaju bundevu. Ipak, pre nego što stignemo do rendanja bundeve, treba da je nasečete na odgovarajuće komade i da...
Torta sa domaćom korom i narendanom čokoladomTorta sa domaćom korom i narendanom čokoladomrendanom čokoladom. Stavlja se odozgo drugi deo i ponavalja se - sirup, krem, rendana čokolada. Cela torta se namaže preostalim kremom. Ostavlja se na hladnom mestu 12 sati da se stegne. Ukrašava se narendanom čokoladom. Torta se čuva u frižideru do serviranja....
Kako da rastopimo čokoladu?Kako da rastopimo čokoladu?zadatak, naročito kada treba da ga napravite po prvi put. Veoma je važno da prilokom pripreme rasropite i temperirate čokoladu na odgovarajućoj temperaturi, zbog kakao maslaca koji se sadrži u čokoladi. Prvi korak u...
Kako da sebi napravimo toplu čokoladu?Kako da sebi napravimo toplu čokoladu?
26. januar
Toni Aleksov
pripreme tople čokolade, od presudnog je značaja da se umuti pena od mleka. Ovo se radi da bi se molekuli masti grupisali i kako bi dali prijatnu gustinu mleka. Zatim se mleko prokuva. U međuvremenu, čokolada se...
Kako se pravi čokoladni ganaš?Kako se pravi čokoladni ganaš?
16. april
Toni Aleksov
napravili zaista lep ganaš, potrebna su vam samo dva proizvoda - čokolada i pavlaka. Tajna kod pripreme čokoladnog ganaša je korišćenje samo kvalitetnih namirnica. Kako bi vaš čokoladni ganaš bio zaista dobar, najbolje...
Kako da tortu prelijemo čokoladom?Kako da tortu prelijemo čokoladom?
29. dec.
Toni Aleksov
. Čokladna glazura za prelivanje torti se pravi od čokolade istopljene u vodenoj kupci i koju se dodajte maslac. Standardni recept za čokoladnu glazuru uključuje i sveže mleko ili biljnu pavlaku, kao i šećer u prahu...
Kako se pravi čokoladni toping?Kako se pravi čokoladni toping?. Najbolje je da koristite lepu čokoladu kako bi toping bio kvalitetan. Potrebno vam je oko 200 g crne čokolade, 1 supena kašika maslaca i oko 3 supene kašike svežeg mleka. Prvo rastopite čokoladu na pari u maloj...
Kako se pravi glazura od čokolade?Kako se pravi glazura od čokolade?
12. dec.
Toni Aleksov
maslac. Za čokoladnu glazuru su vam potrebni: 50 g dobre crne čokolade i 40 ml svežeg mleka. Istopite čokoladu na pari, tako što ćete izlomiti čokoladu na komade i staviti je u metalnu posudu, koja se stavlja u veću...
Kakao mafini sa mlečnom čokoladomKakao mafini sa mlečnom čokoladomPomešajte sastojke i dodajte im komadiće čokolade. U drugoj činiji umutite jaja sa uljem. Napravite udubljenje u suvoj smesi i u udubljenje sipajte tečne sastojke. Pažljivo promešajte špatulom i dobijenu smesu rasporedite u kalupe za mafine. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok mafini ne budu gotovi....
Kako se koristi čokolada za kuvanje?Kako se koristi čokolada za kuvanje?Čokolada ima široku primenu u poslastičarstvu, ali da bi se koristila za pripremu različitih ukusnih deserata, ona treba da se rastopi - to je najvažniji momenat u njenoj pripremi. Kada koristite čokoladu za...