Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da narendamo čokoladu?Čokoladu možete narendati na krupnom ili sitnijem sečivu rendeta. Uz pomoć rendeta mogu da se naprave čokoladne ljuspice kojima se posipaju torte ili drugi kolači....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da sami napravite čokoladne mrviceNormalno, da pripremite čokoladne mrvice na način kako se one pripremaju u fabrikama i da izgledaju kako izgledaju, nije lak zadatak, pa ih možete zameniti rendanom čokoladom, koja je najlakši način....
Kako da narendamo đumbir?Kod gripa ili nazeba svaki dan uzimajte po jednu kašičicu 3 puta dnevno, ali samo drvenom ili plaštičnom kašičicom.
Koren đumbira možete da narendate i u mašini za mlevenje kafe ili blenderu....
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Svi znamo da se čokolada topi na visokim temperaturama tako da bi većini logično izgledalo da drže čokoladne štangle u svom frižideru. Ali da li je to pravilno i gde je zapravo najbolje da čuvamo čokoladu?...
Čokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslacaU jednoj posudi mikserom umuimo sve potrebne sastojke za testo.
U drugu posudu na vatri stavljamo maslac, šećer i kakao sa malo vode i mešamo dok se maslac i šećer ne rastope.
Kad kolač bude gotov, prelivamo ga glazurom...
Crna čokolada - šta treba da znamoKako da prepoznamo pravu crnu čokoladu?
Autentičnost čokolade se proverava pre svega kroz pregled sastojaka. Ukoliko je umesto izmrvljenog kakaa korišćen kakau u prahu, znači da je proizvod lažan....
ČokoladaKako psihijatri tvrde, potreba za čokoladom nije ništa drugo do podsvesne potrebe da se poveća nivo feniletamina, kako bi vam se vratio osećaj zadovoljstva....
Topla čokolada u mikrotalasnojU čašu za čaj izlomite čokoladu, prelijte mlekom i stavite na 1 minut na maksimalnu jačinu, promešajte i stavite na još 1 minut....
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeTo se obično dešava kada se čokolada čuva na hladnom mestu.
Da bi se izbegla mogućnost da čokolada pobeli i da sačuva svoju boju, čuvajte proizvode od čokolade na temperaturi od 16 do 18 stepeni....
Torta Čokolada i ružePromešajte dobro da se ujednači.
Umutite jaja, dodajte ulje i jogurt. Dodajte u suve sastojke u dobro promešajte. Na kraju dodajte vruću kafu (espreso). Dobro promešajte da dobijete testo za biskvit....
Kakao kolač Da prste poližešTakođe, pogledajte kako da napravite kolač Crnče, popularan retro kolač Žedna monahinja ili omiljeni Damski hir....