Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hot-dog vas može ubiti: Pogledjte koliko je štetan!Od nje zavisi mnogo stvari, a takođe i činjenica da li smo zaštićeni od pojave raka ili ne.
Neke namirnice su veoma korisne za naše zdravlje. One su od ključnog značaja u brobi i prevenciji raka....
29. jun
Zašto je gluten štetan?U poslednje vreme sve češće se šiti tvrdnja da je gluten štetan za zdravlje, ali da li je zaista tako? Šta zapravo predstavlja gluten? To je protein, koji se nalazi u pšenici, grizu, spelti, bulguru, raži i ječmu....
01. nov.
Šta je u stvari gluten?U poslednje vreme veoma intenzivna rasprava vodi se na temu gluten. Šta u stvari predstavlja gluten? Reč gluten ima poreklo iz latinskog i označava lepak....
30. sep.
Grejpfrut - koliko koristan, toliko i štetanGrejpfrut se razlikuje od ostalog citrusnog voća jer predstavlja hibrid između pomorandže i pomela. Kao i ostali citrusi, grejpfrut takođe sadrži veoma važne materije za organizam čoveka. Bogat je vitaminima B2, C, E, ...
10. mart
Da li je avokado štetan?On ima mnogo zdravstvenih koristi, ali može da bude i štetan kada se konzumira u prekomernoj količini. Ne preporučuje se da se jede avokado za vreme trudnoće i dojenja. Ovo može da smanji proizvodnju mleka....
19. okt.
Zašto je prženi kikiriki štetan?Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
27. april
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
E320 - šta je to u stvari?Butil hidroksi anizol je naziv supstance iza skraćenice E320. Šta je to i da li treba da znamo nešto o tome?
E320 pripada aditivima za hranu, koji se koriste u pripremi hrane. Primenjuje se u ulozi antioksidansa, što...
09. mart
Da li je crni biber štetan?Neprijatna stvar u ovoj situaciji leži u činjenici da je teško razumeti šta uzrokuje negativan efekat i ljudi nastavljaju da velikodušno posipaju svoja jela crnim biberom....
06. jun
Da li je zaista čips štetan?Takođe, štetne materije i dodaci utiču na nervni sistem kod dece. Velika količina soli, koja je ujedno i prepržena, vodi do oštećenja vida i pojave raka....
19. mart
Koliko je korisna crna čokoladaKada se pomene sama reč "čokolada", odmah nam se prijede poneko parčence čokolade. Ona odmah budi naše receptore ukusa. Čokolada je jedna od omiljenih namirnica, kako mlađima, tako i starijima, ali često kada pojedemo čokoladu...
28. jun
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Šta je u stvari brašno od leblebije?Brašno od leblebije je brašno bez glutena, koje se najčešće nalazi u indijskoj kuhinji....
11. sep.
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Dodavanje dodatnih količina zapravo ne stvara uslove za prekomernu upotrebu, na šta treba da se pazi....
28. april
Da li je med štetan kod dijabetesaIshrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
11. maj
Koliko je kafe zdravo popiti dnevno?Veruje se da nema štete od kafe kada se uzima umereno i ako su druge životne navike kao što su ishrana, sport i kretanje, upotreba alkohola i pušenje u granicama normale....
23. dec.
Da li je aluminijumska folija štetna?Visok nivo aluminijuma je štetan za ljudski organizam.
Višak metala u organizmu dovodi do poremećaja u radu nervnog sistema, može izazvati oboljenje bubrega i drugih važnih organa....
26. maj
Da li je štetna instant kafaTakođe povećava krvni pritisak, ponekad do te mere da stvara anksioznost i paniku....
06. januar
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Međutim, koliko i da govorimo o nekim štetnim dejstvima spanaća, ipak njegove su koristi znatno brojnije....
02. april
Sok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasanAko patite od neke od ovih bolesti, ali stvarno volite sok od pomorandže, stručnjaci savetuju da ga razblažite vodom.
Sok od pomorandže, kao i svi drugi voćni sokovi, ima jedan važan nedostatak....
14. maj
Koliko vremena je potrebno testu da nadođePrilikom korišćenja suvog kvasca, često nr uspevaju stvari.
Počnite da dodavanjem proizvoda, koji su u receptima obično poređani po redu, kako treba da se stavljaju....
15. jun
GlutenBelančevine u glutenu su glavni uzrok netolerancije na gluten. Netolerancija na gluten je autoimuna bolest, i rezultat je konzumacije namirnica koje sadrže gluten....
19. jul
Zbog čega je prženje štetno?Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas?...
14. jul
Šta koje E znači i koliko je opasnoAditivi koji sadrže slovo E sa brojem posle slova su oni, koje ispituje Evropska agencija za sigurnost hrane, i dozvoljeno su ili zabranjeni za upotrebu u Evropskoj uniji.
Biću slobodna da citiram reči mog pokojnog učitelja...
17. avgust