Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga se sipa u čistu i mokru cediljku od gaze ili nekoliko slojeva gaze i ostavlja se da se cedi - otprilike 2-3 sata....
13. januar
Kako da spremite školjkeJedan od najrasprostranjenijih načina za spremanje školjki je upravo mornarski način - one se dinstaju sa belim vinom, belim lukom i limunom. Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePotopite pečurke u slanu vodu na pola sata, ponovo ih operite i onda su spremne za kulinarsko remek-delo....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Takođe, u odnosu na druge gljive, ova vrsta nema neki specifičan ukus ili aromu, a i ne menja boju jela sa kojim se sprema....
07. mart
Kako da spremite savršenu jagnjetinuMlado jagnje se sprema sa belim vinom. Kada se vino sipa, šerpu ostavite 20 minuta bez poklopca - da alkohol ispari.
Džigerica se pre prženja drži u svežem mleku....
20. feb.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaOstavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko.
Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
26. januar
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemDodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
09. feb.
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneU protivnom slučaju one ostaju tačno tamo gde su. Ako imaju sreće, one mogu da jedu, a ako zaista imaju sreće, razmnožavaće se....
12. nov.
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešDobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast".
Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste....
22. april
Kako da vam pileće meso bude meko?Pileće meso bude veoma meko i sočno kada se sprema u ekspers loncu ili u vatrostalnoj posudi.
Postoje recepti u kojima se preporučuje da se pileće meso potopi u mleko, pre nego što se spremi....
15. jun
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Kako vam korijander pomaže da imate lepu kožuOsim što se dosta koristi u kuhinji, on je glavni sastojak ulja i parfema. Ima osvežavajući i jak miris, koji tera čoveka da se odmah oseća mlađe....
01. jul
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Kao preporuku mogu da vam dam, ako želite hrskaviji tortitas, da ostavite smesu 30 minuta u frižideru, pre nego što pređete na prženje....
18. mart
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoNakon što se ispeče u rerni nestaju samo eterična ulja koja mu daju ukus u sirovom stanju, ali koristi ostaju.
Izaberite srednje glavice za pečenje luka - on sadrži najveću količinu cenjenih mikroelemenata....
23. jul
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakPoželjno je da se ona ne uklanja kada se manji i mekši patlidžan sprema za prženje ili pohovanje....
03. feb.
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoKako kod upotrebe mesa u svakodnevnoj ishrani, tako i u dijetalnoj kuhinji treba izbegavati brzo razmrzavanje. U pripremu mesa spada i otklanjanje kostiju i skidanje žilica. Meso se tuca čekićem, da bi bilo mekše....
26. feb.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
05. nov.
Kako se čisti i sprema iverakZa spremanje iverka ima dosta recepata. Od glava nekoliko riba možete napraviti neverovatnu riblju čorbu.
Za tradicionaliste najukusnija varijanta ostaje pržena riba u ulju....
31. januar
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja.
Međutim, ako nemate dovoljno...
25. nov.