Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga se sipa u čistu i mokru cediljku od gaze ili nekoliko slojeva gaze i ostavlja se da se cedi - otprilike 2-3 sata....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Jedan od najrasprostranjenijih načina za spremanje školjki je upravo mornarski način - one se dinstaju sa belim vinom, belim lukom i limunom. Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Potopite pečurke u slanu vodu na pola sata, ponovo ih operite i onda su spremne za kulinarsko remek-delo....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Takođe, u odnosu na druge gljive, ova vrsta nema neki specifičan ukus ili aromu, a i ne menja boju jela sa kojim se sprema....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Mlado jagnje se sprema sa belim vinom. Kada se vino sipa, šerpu ostavite 20 minuta bez poklopca - da alkohol ispari. Džigerica se pre prženja drži u svežem mleku....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKako da sprečite kvarenje vaše hrane
12. nov.
U protivnom slučaju one ostaju tačno tamo gde su. Ako imaju sreće, one mogu da jedu, a ako zaista imaju sreće, razmnožavaće se....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Dobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast". Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste....
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Pileće meso bude veoma meko i sočno kada se sprema u ekspers loncu ili u vatrostalnoj posudi. Postoje recepti u kojima se preporučuje da se pileće meso potopi u mleko, pre nego što se spremi....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Nije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
Kako vam korijander pomaže da imate lepu kožuKako vam korijander pomaže da imate lepu kožu
01. jul
Osim što se dosta koristi u kuhinji, on je glavni sastojak ulja i parfema. Ima osvežavajući i jak miris, koji tera čoveka da se odmah oseća mlađe....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Kao preporuku mogu da vam dam, ako želite hrskaviji tortitas, da ostavite smesu 30 minuta u frižideru, pre nego što pređete na prženje....
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoPečeni luk može da vam spasi život! Evo kako
23. jul
Nakon što se ispeče u rerni nestaju samo eterična ulja koja mu daju ukus u sirovom stanju, ali koristi ostaju. Izaberite srednje glavice za pečenje luka - on sadrži najveću količinu cenjenih mikroelemenata....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Poželjno je da se ona ne uklanja kada se manji i mekši patlidžan sprema za prženje ili pohovanje....
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoDijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimo
26. feb.
Kako kod upotrebe mesa u svakodnevnoj ishrani, tako i u dijetalnoj kuhinji treba izbegavati brzo razmrzavanje. U pripremu mesa spada i otklanjanje kostiju i skidanje žilica. Meso se tuca čekićem, da bi bilo mekše....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Za spremanje iverka ima dosta recepata. Od glava nekoliko riba možete napraviti neverovatnu riblju čorbu. Za tradicionaliste najukusnija varijanta ostaje pržena riba u ulju....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja. Međutim, ako nemate dovoljno...