Sočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju:
Pileće trtice sa medom i senfom
500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike meda 1 kašika senfa, 1 šoljica piva, so, biber po želji
Način pripreme: Pomešajte sve za marinadu, dok ne dobijete homogenu smesu, isipajte je preko trtica i sipajte u činiju, pokrijte folijom i stavite u frižider na 6 sati, a s vremena na vreme prodrmajte činiju.
Mogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2. Pržene trtice - isipajte trtice u zagrejanom ulju i pržite dok ne budu gotove.
3. Pečene - stavite u tavu i pecite dok ne budu gotove.
Drugi omuljeni recept je onaj koji kombinuje trtice sa krompirom, koji se topi u ustima, i ukusnim mlečnim sosom.
Pileće trtice sa svežim krompirom i mlečnim sosom
1 kg svežeg sitnog krompira, 500 g očišćenih trtica, 1 šargarepa, 1 kašičica aleve apprike, 1 veza mirođije, 150 g kiselog mleka sa visokim procentom masti, 100 g majoneza, 1 kašika senfa, nekoliko struka svežeg belog luka, biber, so, ulje
Način pripreme: Operite i isecite krompir na pola, šargarepu na kolutove, mirođiju - sitno. U tavu stavite trtice, krompir, šargarepu i začine po želji i pecite dok ne budu gotove. Poslužite sa sosom od kiselog mleka, senfa, majoneza, soli, mirođije i belog luka.
Komentari