ZaslađivačiZaslađivačiSintetički zaslađivači su saharin, ciklamat, aspartam, acesulfam kalijum, sukrazit. Oni gotovo i da nemaju nikakvu energetsku vrednost i organizam ih ne usvaja....
Koliko su bezopasni veštački zaslađivačiKoliko su bezopasni veštački zaslađivačiAcesulfam K Acesulfam je otkriven 1967. godine u Nemačkoj. On je blizu 200 puta slađi od šećera, njegova slatkoća je skoro ista kao kod aspartama....
SorbitolSorbitolPored toga, nije potrebno da pojedinci sa ovakvim zdravstvenim problemima pribegavaju konzumaciji namirnica koje sadrže acesulfam, aspartam, sukrazit i druge veštačke zaslađivače....
CiklamatCiklamatCiklamat spada u grupu takozvanih visokoefektivnih zaslađivača - supstance, koje su na desetine ili stotine puta slađe od običnog šećera, a u ovu grupu ulaze i aspartam (E951), acesulfam K (E950), sukraloza (E955),...
Palmin šećerPalmin šećerJoš uvek se ne zna da li palmin šećer izaziva neželjene reakcije, kao što se to tvrdi za veštačke zaslađiveče kao što je saharin, acesulfam K, ciklamat, aspartam i drugi....
SaharinSaharinSaharin spada u grupu tzv. jakih zaslađivača, i 300 puta je slađi od šećera (saharoze), i približno dva puta od aspartama i acesulfama K....

Pratite nas