Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zdrava ishrana i zdravo teloZdrava ishrana i zdravo telo
07. dec.
Opcija 2 zdravog menija za zdravo telo - ujutro - 150 heljde, kuvano jaje i banana; - ručak -150 g pirinča i 100 grama kuvane piletine ili 100 g pirinča, kuvano jaje, jabuka; ili 150 grama heljde i 150 grama ribe; - večera...
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
U crevnoj mikrobioti zdravih odojčeta bifidobakterije mogu da predstavljaju do 99% cele mikrobne populacije, a u crevima zdravih odraslih - do 50%....
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?
28. mart
Ona je odličan ibor za sve one koji žele da se hrane zdravo i da smršaju. 6. Proso Proso se takođe smatra žitaricom, koja ne sadrži gluten, ali je veoma bogata mineralima....
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži. Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga....
Želirano voćeŽelirano voće
29. mart
Očistite i narežite jagode. U drugoj posudi na tanke listove nasecite breskve. Podelite želatin na dva dela i jedan deo stavite u posudu i prelijte ga vodom. Sačekajte da nabubri, zagrejte sok od kompota od jagoda i u njega...
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
Nedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama. Voće...
Nemojte jesti sveži hleb! Evo zaštoNemojte jesti sveži hleb! Evo zašto
15. april
Prepečena kriška sa maslacem za doručak ili krutoni u krem supi za ručak su zdrava alternativa koja će sveži hleb pretvoriti u zdrav i za one koji imaju zdravstvene probleme, a iskušeni su svežim proizvodima od testa....
ŠljiveŠljive
13. mart
Dobićete raznobojan i zdrav doručak. Koristi od šljiva Šljive stimulišu rad creva. Koriste se i za probleme sa zatvorom....
Izuzetno ukusan preliveni kolačIzuzetno ukusan preliveni kolač
26. sep.
(za početnike u kuhinji mogu da dam savet, ako nisu sigurni da li su dovoljno umućena belanca, kada okrenu posudu da dole, smesa ne treba da pada, nego da bude mnogo gusta)....
Pohovane suve šljivePohovane suve šljive
13. sep.
3
Šljive umakati u smesu za pohovanje, vaditi ih kašikom i stavljati da se prže u vrelom dubokom ulju. Slagati na papirnu salvetu da upije višak ulja. Kad su uštipci gotovi posuti ih prah šećerom....
Pečene plave šljivePečene plave šljive
14. okt.
Presecite šljive na polovine po sredini, uklonite koštice i nasecite šljive u pleh. Stavite orahe, koje ste nasekli na krupno, pospite šećerom i brašnom....
Torta Šumsko voćeTorta Šumsko voće
23. januar
Napravite karamel sos tako što stavite šećer u tiganj i karamelizujete ga na gladak karamel, sipajte pavlaku i stavite maslac. Mešajte dok se ne rastopi. Napravite fil tako što u posudu stavite pavlaku, šećer u prahu...
Voće za zimuVoće za zimu
24. jul
Ne mogu da kažem da je ovo recept, ovo želim da podelim sa svim kuvarima koji su na ovom sajtu, da pokažem kako pripremam voće za zimu, najviše sitno voće, trešnje, maline, višnje, jagode, borovnice....
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
On stimuliše sintezu kolagena koji je izuzetno potreban koži i čini je zdravom, zategnutom i elastičnom. Osim da pojedete kivi, možete da napravite i masku za lice sa sveže iseclanom kriškicom....
Zašto su sušene jabuke toliko korisneZašto su sušene jabuke toliko korisne
17. nov.
Zašto? Za to što one sadrže antioksidanse, posebno polifenole, a upravo oni uspešno vode borbu sa slobodnim radikalima. Zahvaljujući polifenolima ošećene ćelije se uspešno regenerišu....
Biljni lignani - zašto su toliko korisni?Biljni lignani - zašto su toliko korisni?
18. jun
Biljni lignani imaju mnoge zdrave koristi....
Zašto su lešnici korisni za zdravlje?Zašto su lešnici korisni za zdravlje?
11. maj
Poboljšavaju zdravlje srca Orašasti plodovi su poznati po tome što se uspešno bore sa srčanim oboljenjima, a lešnici, svakako, nisu izuzetak....
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?
25. avgust
Znamo da je prisustvo ribljih specijaliteta u meniju važno za pravilno funkcionisanje kardio-vaskularnog sistema, kao i za održavanje zdrave kože i kose....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Dud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju ​lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi. U osušenom stanju pogodni su za kašalj, astmu i kao...
Žute ŠljiveŽute Šljive
22. sep.
Žute šljive, poznate još i kao ringloti, predstavljaju kultivisano voćno drvo koje pripada rodu Šljiva (Prunus). Smatra se da su žute šljive podvrsta obične šljive (Prunus domestica)....
Plave ŠljivePlave Šljive
26. jul
Inače se šljive odlično kombinuju sa medom, orasima, cimetom i kokosom. Štetnost šljiva Iako su izuzetno korisne, ne treba preterivati sa šljivama....
Pečene šljive sa siromPečene šljive sa sirom
20. avgust
Operite šljive i upijte vodu ubrusom. Presecite ih na pola po dužini i uklonite košticu. U sredinu stavite po komad plavog sira. Stavite šljive u keramičku posudu, koja se može koristiti u rerni....
Sušeno voće sa pirinčemSušeno voće sa pirinčem
22. sep.
Suvo voće očišćeno i oprano u hladnoj tekućoj vodi kuva se u kompot. Očišćeni i oprani pirinač se posle proceđivanja kuva u tečnosti. Šećer mu se dodaje kada je napola skuvan. Kuva se dok se ne zgusne i postane poput...
Ledeni frape Šumsko voćeLedeni frape Šumsko voće
02. april
Stavite u blender šumsko voće, led, šećer, kiselo i sveže mleko i uključite da se sve samelje na maksimalnoj brzini oko 25 sekundi. Ako vaš blende rne može da melje led, onda led stavite dodatno ili ga razbijte kako vam...